Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Συνέλαβαν 3 ισλαμιστές στην Γερμανία

Share

Συνέλαβαν 3 ισλαμιστές στην Γερμανία, οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση με αυτοκίνητο στον Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας, το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς.

οι ύποπτοι ανήκουν σε «οργανώσεις ισλαμιστών» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της περιοχής, Χέρμπερτ Ρόιλ. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας έκανε λόγο για «δίκτυο ατόμων που προέρχονται από την κεντρική Ασία».

Το υπόγειο πάρκινγκ του Καθεδρικού Ναού της Κολωνίας ερευνήθηκε με την βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων, ωστόσο, δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο. Σύμφωνα με τις γερμανικές Αρχές, το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιούνταν στην σχεδιαζόμενη επίθεση χωρίς να είναι γνωστό με ποιον ακριβώς τρόπο.

Η Αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας εν όψει των εορτασμών για την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ, οι συλληφθέντες είναι Τατζίκοι και ενεργούν για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους – Χορασάν, της τοπικής πτέρυγας του ISIS που δραστηριοποιείται στο Αφγανιστάν.

Η σύλληψη ενός Τατζίκου για την ίδια υπόθεση είχε γίνει λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και οι αστυνομικές Αρχές βρήκαν τα ίχνη και άλλων υπόπτων αποκαλύπτονας στοιχεία του σχεδίου επίθεσης κατά του Καθεδρικού Ναού.

Επιπλέον, οι αυστριακές Αρχές είχαν ανακοινώσει την σύλληψη τριών υπόπτων στην Βιέννη.

Το εν λόγω δίκτυο σχεδίαζε επιθέσεις σε θρησκευτικούς χώρους λατρείας κατά την περίοδο των εορτών σε Κολωνία, Βιέννη ή Μαδρίτη, σύμφωνα με τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις