συνεργασία με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση

Συνεδρίαση Σ.Τ.Ο. Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πηνειού.

ΔΗΜΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ –ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Σ.Τ.Ο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πρωτοβουλία Μαρίνου: συνεργασία με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση

Πρωτοβουλία για υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Πηνειού , της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΔΕ, των ΤΟΕΒ Γαστούνης, Μυρτουντίων και Καλυβίων καθώς και του ΓΟΕΒ Αλφειού- Πηνειού, αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος με στόχο την υλοποίηση έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πηνειού, που έγινε στον απόηχο της φονικής θεομηνίας, ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος αναφέρθηκε στην ανάγκη πρόληψης, στις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις που είχαν δοθεί προ διετίας από την κεντρική εξουσία για μεγάλα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, ενώ συνεχάρη την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και Λεχαινών γιατί «το προσωπικό τους βρίσκεται διαρκώς επί των επάλξεων και αντιμετωπίζουν άμεσα κάθε συμβάν».

Κατά την διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του ΔΣ, έγιναν σημαντικές επισημάνσεις και προτάσεις από τους παρισταμένους και υπήρξε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

Σημειώνεται ότι στο Δήμο Πηνειού συνεχίζονται με αμείωτη ένταση τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, με καθαρισμούς αποστραγγιστικών καναλιών και φρεατίων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πηνειού κ. Γιάννη Καραμπίνη, ο διοικητής της ΠΥ Αμαλιάδας κ. Κώστας Χριπάτσιος, ο υποδιοικητής της ΠΥ Λεχαινών κ. Θεοδ. Λάττας, η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δ. Τσάφα, οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ Γαστούνης και Σαβαλίων κ.κ. Δ. Κουλούρης και Γ. Τσακοπιάκος, ο ανεξ.δημοτικός σύμβουλος κ. Δ. Καρασούλας, η πρόεδρος της ΔΚ Γαστούνης κ. Μ. Μητσοπούλου, οι εκπρόσωποι της Εθελοντικής Ομάδας Πυρόσβεσης «Πηνειός» κ.κ. Πέπη Σιμοπούλου και Αικατερίνη Λυκογιάννη και ο υποστράτηγος ε.α. της ΕΛ.ΑΣ κ. Κώστας Φανός.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπου του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *