Συλλήψεις για την γιγάντια χασισοφυτεία της Ανδρίτσαινας

Στην Βοιωτία χρειάστηκε να φτάσουν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, για να συλλάβουν τον …«ενορχηστρωτή» της δημιουργίας μιας πραγματικά γιγάντιας χασισοφυτείας, η οποία είχε ανακαλυφθεί στην Ανδρίτσαινα το καλοκαίρι του 2021.

Συλλήψεις από τον Πύργο στην …Βοιωτία

Συγκεκριμένα εχθές, στην περιοχή Κάστρο Βοιωτίας συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, επειδή καλλιεργούσαν 360 δενδρύλια χασίς. Ο ένας από τους δύο όμως, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από την γιγάντια χασισοφυτεία στην Ανδρίτσαινα, που είχε εντοπιστεί το καλοκαίρι του 2021.

Τι συνέβη

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την αξιοποίηση πληροφοριών, μετά τον εντοπισμό της χασισοφυτείας στα ορεινά της Ηλείας, ο αλλοδαπός που είχε την πλήρη ευθύνη του στησίματος και τον έλεγχο της, «μετακόμισε» και προχώρησε σε νέες συνεργασίες για την καλλιέργεια κάνναβης, εκτιμώντας πως οι διωκτικές αρχές αγνοούν τις κινήσεις του.

Μαζί με τους συνεργούς του θα αποκόμιζαν περίπου 1,5 εκ. ευρώ από τη «δουλειά» στην Ηλεία, όπου καλλιεργούσαν συνολικά 3.562 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως περίπου ενός μέτρου και 763 φυντάνια κάνναβης.

Στα δυο πρατήρια που είχαν στήσει οι καλλιεργητές, υπενθυμίζεται πως εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κυνηγετική καραμπίνα και 25 φυσίγγια και ασύρματη συσκευή ενδοεπικοινωνίας.

Ψάχνουν και άλλους

Για την υπόθεση της Ανδρίτσαινας από τον ανακριτή Ηλείας είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για πέντε άτομα, τέσσερις Αλβανούς, καθώς τα πλήρη στοιχεία τους είχαν ταυτοποιηθεί.

Κατά πληροφορίες της «Π», τουλάχιστον δυο αλλοδαποί εμφανίζονται ως κάτοικοι Αττικής, ωστόσο φρόντισαν να «εξαφανιστούν» από τα σημεία που δήλωναν ως μόνιμο τόπο κατοικίας, μετά την περυσινή επιχείρηση. Οι «4» καταζητούμενοι εικάζεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό με τους τρεις αλλοδαπούς ενδεχομένως να έχουν επιστρέψει στην Αλβανία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *