Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Σύγκρουση Γεωργιάδη-Πολάκη – «Είστε διεφθαρμένος, πήρατε λεφτά»

Share

Σύγκρουση Γεωργιάδη-Πολάκη στη Βουλή.

Ο κ. Πολάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με θέμα: «Απών ο ΕΟΔΥ από τη δίκη για τις 22 παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ».

«Θα μου επιτρέψει με ηρεμία να εξηγήσω στον ελληνικό λαό γιατί κάποια στιγμή παραφέρθηκα σε αυτή την αίθουσα.

Ήταν η μέρα που τσακώθηκα με τον Πολάκη όταν κατηγόρησέ την γυναίκα μου ότι βρήκε τα χαρτάκια με τα ρουσφέτια της και μετά από αρκετό διάστημα βρήκα την υπεύθυνη για τα χαρτάκια, την κ. Ζαχαρούλα Μανωλίδου.

Ο κ. Πολάκης βρήκε τα χαρτάκια αυτής και κατηγόρησε τη σύζυγό μου.

Οι άνθρωποι στη πολιτική πρέπει να έχουν αξιοπρέπεια γενναιότητα και συνείδηση.

Έχετε κατηγορήσει τον κ. Πουλή και την κα. Θεοφιλάτου που είναι συνεργάτες μου, γιατί είναι οι δύο μοναδικοί υπάλληλοι που απολύθηκαν με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ», είπε και ανεβάζοντας τους τόνους πρόσθεσε:

«Είστε ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που έχει απολύσει 2 εργαζομένους γιατί τους μισεί. Τόσο κακός άνθρωπος είστε.

Δεν έχετε τη στοιχειώδη ανθρώπινη γενναιότητα, γιατί ο κ. Πουλής κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση, ψευδές πόθεν έσχες, απιστία για την σίτιση και σε όλες τις περιπτώσεις κηρύχθηκε αθώος.

Είναι η τελευταία δίκη για τους ανθρώπους αυτούς.

Το γεγονός ότι έχετε κατηγορήσει 2 ανθρώπους για 10 αδικήματα και έχει πει η δικαιοσύνη αθώοι, σας έχει δημιουργήσει τύψεις ότι μπορεί να απολύσατε 2 ανθρώπους από μίσος σε εμένα χωρίς να έπρεπε;

Το γεγονός πως δεν έχετε, δείχνει τη κακία του χαρακτήρα σας.

Πρωτόγονη κακία, μίσος! Αντιλαμβάνεστε τη πολιτική με όρους εχθρού και φίλου, σε άλλες εποχές εμένα θα με είχατε σφάξει προφανώς».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως η απόφαση να μην παραβρεθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ ελήφθη μετά από εισήγηση καθηγητή, που τους είπε ότι αν παραβρεθούν στο δικαστήριο κινδυνεύουν να καταδικαστούν, ενώ αν δεν το κάνουν δεν χάνουν απολύτως τίποτα.

«Θα αποφύγω τους χαρακτηρισμούς για να μη πάει η μπάλα στην εξέδρα. Μόνο μια μαντινάδα: ποτέ το χοίρου το μαλλί δεν γίνεται μετάξι και ο μουτζωμένος δεν μπορεί τη μούρη του ν’ αλλάξει», ο κ. Πολάκης και επανήλθε:

«ναι είμαι πολύ κακός άνθρωπος αυτό μπορούν να το βεβαιώσουν χιλιάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα Εσείς δεν είστε κακός αλλά διεφθαρμένος.

Δεν είστε αθώος αλλά αρχειοθετημένος. Κάποιοι θα αντέξουμε».

Ο κ. Πολάκης προκάλεσε τον υπουργό Υγείας, καλώντας τον να παραιτηθούν από κοινού της ασυλίας τους και να υποστηρίξουν ο καθένας τα επιχειρήματά του στο δικαστήριο.

«Αν έχετε τη δύναμη δεχτείτε τη. Θα με κατηγορήσετε για το γνωστό σενάριο για να θολώσετε αυτό λέτε, ότι τα έχω πιάσει από τον σεκιουριτά του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όταν θα απαγγελθεί κατηγορία για μένα να πάμε μαζί σε συμβολαιογράφο να υπογράψουμε ότι παραιτούμαστε της παραγραφής και πάμε στο δικαστήριο κατηγορώντας ο ένας τον άλλο».

Ο κ. Γεωργιάδης ανταπάντησε ότι ο κ. Πολάκης κάνει ένα τέχνασμα, έξυπνο μεν, αλλά «ευτυχώς είμαι εδώ» όπως σημείωσε.

«Είπατε να παραιτηθείτε εσείς από τη παραγραφή και εγώ να δικαστούμε.

Δεν έχετε καμία παραγραφή, δεν σας κατηγορώ για απιστία, αλλά ότι πήρατε λεφτά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δεν παραγράφεται», είπε κ. Γεωργιάδης, και εξήγησε πως υπάρχει σειρά τιμολογίων κατ’ εντολή του αναπληρωτή υπουργού (Πολάκη) για τη φύλαξη του και του υφυπουργού που μάλιστα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε.

«Τίποτα από όσα λέει ο κ. Πολάκης δεν έχει αποδειχθεί.

Σε ό,τι αφορά σε όσα είπατε για την υπόθεση εγώ εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη, εσείς μάλλον όχι.

Με ξαναείπατε αρχειοθετημένο, αλλά η αρχειοθέτηση είναι ανώτερη της αθώωσης.

Η Τουλουπάκη, φίλη σας, δεν βρήκε ούτε μία πράξη για εμένα.

Και ο Λοβέρδος αθωώθηκε από 10-0 ούτε από αυτόν δεν ζητήσατε συγγνώμη».

«Αν κ. Πολάκη σε μένα με τη Τουλουπάκη να με ψάχνει τέσσερα χρόνια και με την εξεταστική είχατε βρει ένα τιμολόγιο που έλεγε πληρώθηκε η Novartis θα με είχατε πάει φυλακή και δω βρήκαμε 2 εκατ. ευρώ που η υπηρεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ έλεγε δεν έπρεπε να πληρωθούν και πληρώθηκαν με εντολή του αδιάφθορου Παύλου Πολάκη», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις