Εκκενώνουν το νοσοκομείο

Σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Χίο! Τα πλοία με σημαία Βανουάτου και Σιγκαπούρης συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή 9 ναυτικά μίλια βόρεια βορειοδυτικά της Χίου.

Στην περιοχή σπεύδουν 8 πλοία, ένα σούπερ πούμα και παραπλέοντα πλοία.

Περισσότερα από το papafotis.gr σε λίγο…

Νεότερη ενημέρωση για τη σύγκρουση

Από την σύγκρουση δεν υπάρχουν τραυματίες, ούτε κάποια ένδειξη για τυχόν διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα. Και τα δύο πλοία είναι χωρίς φορτία, ενώ δεν υπάρχει κίνδυνος βύθισής τους, κάτι στο οποίο βοηθούν και οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλοίο με σημαία Βανουάτου υπάρχουν Τούρκοι πολίτες, οι οποίοι φέρονται να αρνούνται τη διάσωσή τους από τους Έλληνες, παρά το γεγονός ότι η σύγκρουση σημειώθηκε μεν σε διεθνή ύδατα, αλλά σε ελληνική περιοχή ευθύνης για έρευνα και διάσωση. Μάλιστα, το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει ενημερώσει σχετικά τους πλοιάρχους των δύο πλοίων.

Ωστόσο, ήδη στην περιοχή πλέουν και σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να προκαλέσουν «θερμό» επεισόδιο, υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει σε τουρκική δικαιοδοσία έρευνας και διάσωσης.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *