Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Συγκλόνισε το πανελλήνιο το βίντεο με τη διάσωση ηλικιωμένου στην Πάτρα (βίντεο)

Share

Συγκλόνισε το πανελλήνιο το βίντεο με τη διάσωση ηλικιωμένου από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε την Τρίτη (09/07) στην Πάτρα.

Ο αρχιφύλακας, που πήρε αγκαλιά τον 82χρονο στην περιοχή του Γηροκομείου στην Πάτρα προκειμένου να τον φυγαδεύσει από το πύρινο μέτωπο, περιέγραψε στην ΕΡΤ τις δραματικές στιγμές.

«Η εικόνα ήταν τρομακτική. Η φωτιά είχε φτάσει εδώ πλησίον στα σπίτια», είπε αρχικά ο αστυνομικός.

«Ο κόσμος έτρεχε στο δρόμο πανικοβλημένος, μας ζητούσε επιτακτικά να βοηθήσουμε, οι εντολές μας ήταν άμεσα να εκκενώσουμε τα σπίτια, όπως και προσπαθήσαμε και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις που είχαμε», πρόσθεσε ο αρχιφύλακας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η φωτιά είχε φτάσει και έγλυφε το πίσω μέρος των σπιτιών» και εκείνη τη στιγμή ενημερώθηκε για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο τελευταίο σπίτι.

Τι λέει ο αστυνομικός

«Τον σήκωσα στην αγκαλιά μου, τον πήρα με κρατούσε σφιχτά ο άνθρωπος, φοβούμενος, γιατί φώναζε και δεν τον άκουγε κανένας», είπε για τη διάσωση του ηλικιωμένου.

«Καταφέραμε να τον κατεβάσουμε και να τον αφήσουμε εδώ πέρα, όπως κάναμε και με τους άλλους δύο ηλικιωμένους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια ο αρχιφύλακας πρόσθεσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ να δώσω στους κατοίκους, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι πρωταγωνιστές, την πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά και την υπηρεσία μου, η οποία οι άνθρωποι δεν κοίταξαν ωράριο ή οτιδήποτε και παρέμειναν μέχρι το τέλος να κατασβεστεί η φωτιά».

Όπως είπε ο αστυνομικός, θα επιστρέψει το κλειδί του σπιτιού στον ηλικιωμένο και θα μεταβεί στο σημείο για να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχουν φθορές στο οίκημα.

Πηγή: Law and Order

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις