Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Τέρμα τα πιστοποιητικά! Τι θα γίνει με τα τεστ

Share

Τέρμα τα πιστοποιητικά!

Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και την πιθανή αναστολή του covid-pass πριν συνεδριάσουν οι ειδικοί!

Όπως όλα δείχνουν το μέτρο του covid-pass θα ανασταλεί μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν τον Σεπτέμβριο για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων αλλά και για το λιανεμπόριο.

Ακόμη εκείνο που θα καταργηθεί από τις αρχές Μαϊου θα είναι η υποχρέωση των μαθητών για self test.

Οι μάσκες στους κλειστούς χώρους θα παραμείνουν.

Ο υπουργός Υγείας θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις σήμερα στις 11.00 το πρωί.

Νεότερη ενημέρωση

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό ενόψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας από 1η Μαΐου καταργούνται πλήρως τα Covid-pass (πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης), παρόλα αυτά το συγκεκριμένο μέτρο θα επανεξεταστεί από Σεπτέμβριο.

Επίσης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί και η άρση επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα οπότε και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Υποχρεωτικότητα στους ανεμβολίαστους

Αλλαγές υπάρχουν και στα υποχρεωτικά rapid test τα οποία κάνουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες κάθε εβδομάδα για να πάνε στην εργασία τους, καθώς πλέον αντί για δύο θα κάνουν ένα την εβδομάδα.

Το συγκεκριμένο μέτρο επίσης τίθεται σε ισχύ από 1η Μαΐου. Όσον αφορά τους μαθητές καταργείται πλήρως η υποχρεωτικότητα για self test στο σχολείο.

Επίσης, θα υπάρξουν διευκρινίσεις όσον αφορά στο πρωτόκολλο που θα αφορά την επαφή με κρούσματα.

Η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική έως και την 31η Μαΐου και στη συνέχεια αρθεί η υποχρεωτικότητα, με ορισμένες εξαιρέσεις που θα οριστούν σε επόμενες ΚΥΑ (πιθανότατα θα παραμείνουν υποχρεωτικές σε νοσοκομεία, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ).

Έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Το Πάσχα θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους θα γιορτάσουμε το ορθόδοξο Πάσχα κανονικά τηρώντας τα πρωτόκολλα.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις