Πα. Οκτ 7th, 2022
Αρεόπολη και 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου

Μια άξια πολλών συγχαρητηρίων πρωτοβουλία προβολής πανέμορφων περιοχών της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα της Γαστρονομίας τους ανέλαβε και πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Έτσι, το πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου, με τον τίτλο «Peloponnese Food StoriesΙστορίες γεύσεων, ανθρώπων, πολιτισμού», πολύ σύντομα θα είναι γεγονός! Θα λάβει χώρα στις 17 και 18 Ιουλίου 2022 στην Αρεόπολη.  

Η περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει σειρά δράσεων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Η Μεσσηνία, η Αργολίδα, η Κορινθία και η Αρκαδία είναι οι επόμενες.

Στόχος τόσο της πρώτης δράσης, όσο και όσων θα ακολουθήσουν είναι να προσκαλέσουν τον κόσμο σε ένα βιωματικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Και πώς θα γίνει αυτό;

Μέσα από διαλέξεις και παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών που θα καταναλώνονται επί τόπου, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας με οδηγούς τοπικούς σεφ αλλά και μουσικές εκδηλώσεις, επισκέψεις και εκδρομές σε τοπικούς παραγωγούς, δράσεις για το ευ ζην, αγορές και εκθέσεις τοπικών & βιολογικών προϊόντων και βέβαια κεράσματα και αναπάντεχες εκπλήξεις.

Στόχος η προβολή του γαστρονομικού περιεχομένου του προορισμού με έμφαση σε παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές και μοντέρνες εκδοχές τους, η ανάδειξη του δομημένου περιβάλλοντος με πολιτιστική αξία και η σύνδεσή του με τη γαστρονομία, η επιμόρφωση του κοινού για την τοπική γαστρονομία, η «εγκατάσταση» εμπορικού καναλιού επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και επισκεπτών και η εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στην υλοποίηση.

Από το papafotis.gr ευχόμαστε κάθε επιτυχία! Κάθε τόπος στην Ελλάδα πρέπει να προβάλλει τα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα που παράγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.