Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Ο Γεραπετρίτης πηγαίνει στη Νέα Υόρκη

Share

Ο Γεραπετρίτης πηγαίνει στη Νέα Υόρκη.

Στο πλαίσιο της προώθησης της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, όπου θα συμμετάσχει σε υποστηρικτικές εκδηλώσεις και θα κάνει έναν τελικό γύρο επαφών πριν την ψηφοφορία, την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, την Τρίτη 4 Ιουνίου ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ιδρύματος «Konrad Adenauer Stiftung», στην οποία θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της ελληνικής υποψηφιότητας.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα έχει συνάντηση με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες (Antonio Guterres). Ακολούθως, θα παραστεί με τους υπουργούς Εξωτερικών των συνυποψηφίων κρατών-μελών, της Δανίας, του Πακιστάν, του Παναμά και της Σομαλίας, σε κοινή εκδήλωση υψηλού επιπέδου στην έδρα του ΟΗΕ.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των πέντε μη μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πηγή: viadiplomacy.gr

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις