«Πραξικόπημα» για τον Κασιδιάρη

Ένα είδους πολιτικό «πραξικόπημα» εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στο νεοεισερχόμενο στη Βουλή κόμμα «Σπαρτιάτες».

Όλα ξεκίνησαν εχθές όταν Βουλευτής του κόμματος (ο κ. Φλώρος) τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

«Πραξικόπημα»;

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλη Στίγκας, μόλις ανέβηκε στο βήμα δήλωσε ότι «δεν τον ενημέρωσε» ο Βουλευτής του για την δήλωση υπέρ Κασιδιάρη και ότι θα τον τιμωρήσει.

Λίγες ώρες μετά, σε μια πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα κίνηση, ο γραμματέας της ΚΟ Γιάννης Δημητροκάλλης στρέφεται κατά του προέδρου του κόμματος!

Καταδίκασε δημόσια τις «απαράδεκτες», δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα

Η δήλωση του Γιάννη Δημητροκάλλη, συνυπογράφεται από 9 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών (σε σύνολο 12), γεγονός που δείχνει τη δυναμική του Ηλία Κασιδιάρη στο εσωτερικό του κόμματος.

Στη δήλωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι ως Έλληνες βουλευτές διαθέτουν «πλήρη ελευθερία γνώμης έκφρασης και επιλογής γι’ αυτό άλλωστε εκλέγονται στο όνομα του ελληνικού λαού».

Επίσης, καταδικάζουν τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα».

Αυτό σημαίνει ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν οι συγκεκριμένοι εννέα Βουλευτές και θα φτιάξουν δική τους Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Δημοσιογραφικές πληροφορίες λένε ότι το νέο κόμμα θα ονομαστεί «Σπαρτιάτες για την Πατρίδα».

Επίσης, ήδη ξεκίνησαν νομικές ενέργειες για να μην πάρει την εκλογική επιχορήγηση του 1.200.000€ ο κ. Στίγγας αλλά το νέο κόμμα που θα φτιαχτεί από τους εννέα Βουλευτές που παραμένουν πιστοί στις πολιτικές επιθυμίες του καταδικασμένου πρωτόδικα και φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *