Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

SOS, η Κύπρος «χάνεται»! Έφτασε η «ώρα μηδέν»

Share

SOS, η Κύπρος «χάνεται»! Αμείλικτα τα στοιχεία και οι αριθμοί. Δείχνουν μια πραγματικότητα που είναι όχι μόνο ωμή, αλλά και επίπονη.

Στις κορυφαίες θέσεις των χωρών που κινδυνεύουν με μείωση του γηγενούς πληθυσμού φιγουράρει δυστυχώς η Κύπρος.

Τα στοιχεία από τα αρμόδια Υπουργεία του μαρτυρικού νησιού, δείχνουν ότι οι μεταναστευτικές ροές είναι αυτές που πλέον αναπληρώνουν τον πληθυσμό.

Δεν φτάνει που η Τουρκία κατέχει παράνομα το 1/3 του νησιού και το έχει γεμίσει με εποίκους, έρχονται τώρα και τα νέα στοιχεία για τις μειώσεις των γεννήσεων από Κύπριους, σαν «γροθιά στο στομάχι» για το υπόλοιπο νησί, το οποίο σιγά-σιγά χάνεται από τον κρίκο του Ελληνισμού.

Γεγονός που έχει αρχίσει και σημαίνει, έστω και την ύστατη ώρα, συναγερμό στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Το δημογραφικό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και γι’ αυτό στις 22 Ιουνίου θα συνεδριάσει ο Φορέας για την Αντιμετώπιση του Δημογραφικού Προβλήματος.

Αυτό ανακοίνωσαν οι βουλευτές της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για Μελέτη του Δημογραφικού Προβλήματος.

Σύμφωνα με τον Λίνο Παπαγιάννη, Πρόεδρο της Ad Hoc Επιτροπής για Μελέτη του Δημογραφικού, τα στοιχεία για 22 δημοτικά σχολεία στο κέντρο της πρωτεύουσας Λευκωσίας, δείχνουν ότι οι Κύπριοι μαθητές είναι η τρομερή μειοψηφία!

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, οι Κύπριοι μαθητές σε 3 σχολεία είναι μηδέν και σε 17 άλλα σχολεία αποτελούν ποσοστό κάτω του 10% του συνόλου των μαθητών!

Ο κ.Παπαγιάνης χαρακτήρισε ακόμα «τραγικό» το γεγονός, ότι η αύξηση των γεννήσεων από ζευγάρια μεταναστών ανεβάζει τον επίσημο δείκτη αναπλήρωσης πληθυσμού, ο οποίος πέρυσι ήταν στο 1,4 (βάσει στοιχείων της στατιστικής υπηρεσίας, ο δείκτης αναπλήρωσης του πληθυσμού το 2021 ήταν στο 1,3 ενώ το 2022 αυξήθηκε στο 1,4).

διαβάστε τη συνέχεια για τη νέα τραγωδία που βιώνει ο κυπριακός Ελληνισμός και κινδυνεύει με εξαφάνιση στην πηγή

*με στοιχεία από offsite.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις