Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

ΣΟΚ στη Σαξονία: 1 στους 3 ψηφίζει το δεξιό AfD

Share

Σοκ στη Σαξονία!

Το …«καραμπινάτο» δεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) βρίσκεται σε τροχιά εξασφάλισης του 35% των ψήφων στις εκλογές του επόμενου έτους στο κρατίδιο της Σαξονίας!

Το κόμμα προηγείται της κεντροδεξιάς Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) του πρωθυπουργού Μίχαελ Κρέτσμερ στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Η τελευταία δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό τοπικών εφημερίδων και αναφέρθηκε από την Leipziger Volkszeitung, έδειξε ότι πάνω από το ένα τρίτο των Σαξόνων σκοπεύουν να στηρίξουν το συντηρητικό κόμμα.

Το AfD αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό τη μαζική μετανάστευση και τις κυρώσεις στην Ρωσία.

Η άνοδος της δημοτικότητας του κόμματος έχει γίνει αισθητή σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά σε καμία περίπτωση περισσότερο από ό,τι στην ανατολική Γερμανία.

Εκεί, το κόμμα είναι πρώτο σε τέσσερα από τα πέντε κρατίδια και βρισκόταν στο 32% σύμφωνα με δημοσκόπηση της Forsa που διενεργήθηκε τον Ιούνιο.

Στη Σαξονία, τα κόμματα που απαρτίζουν τον φιλελεύθερο ομοσπονδιακό συνασπισμό συγκέντρωσαν την υποστήριξη μόλις του 18% των ψηφοφόρων συνολικά, μόλις το ήμισυ της υποστήριξης του AfD, ενώ το εν ενεργεία CDU θα επιτύχει το 29% των ψήφων.

1 στους 3 ψηφίζει το δεξιό AfD
1 στους 3 ψηφίζει το δεξιό AfD

Η δημοσκόπηση αποδεικνύει τη μαζική δυσαρέσκεια που νιώθουν οι απλοί Γερμανοί τόσο στο κράτος όσο και πέραν αυτού για την πρόσφατη κατάντια της χώρας, η οποία έχει προωθήσει μια πολιτική μαζικής μετανάστευσης, ενώ η δέσμευσή της σε πολιτικές πράσινης ενέργειας με μηδενικό καθαρό κέρδος έχει δει τις τιμές της ενέργειας να εκτοξεύονται στα ύψη και τις επιχειρήσεις να μετεγκαθίστανται.

Διαβάστε τη συνέχεια στην πηγή NewsFire

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις