Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Σοκ με την αποκάλυψη! Έρχονται πλημμύρες στη Βάρδα;

Share

Πραγματικό σοκ στη Βάρδα με τη δημοσίευση της είδησης από τη σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας Βουπρασίας για την ύπαρξη αγωγού που οδηγεί τα νερά σε σημείο που…

Διαβάστε τι γράφει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Καλημέρα σας,

το πρώτο πρόβλημα που θα θέλαμε να αναδείξουμε , είναι τα πλημμυρικά φαινόμενα που αντιμετωπίζει η Βάρδα ως πόλη & κατ’επεκταση οι γύρω περιοχές & τα χωριά.

Για την Βάρδα το πρόβλημα ξεκινά το 2015 και δυστυχώς συνεχίζετε έως σήμερα κάθε φορά που θα ρίξει πάνω από 120 χιλιοστά νερό.

Τα νερά που πλημμυρίζουν την Βάρδα έρχονται από την περιοχή Ψάρι & αφού περάσουν κάτω από την εθνική , καταλήγουν κυρίως στην οδό Αγ.Νικολαου & από εκεί πλημμυρίζουν όλη την Βάρδα.

Η κυρία αιτία που τα νερά πέφτουν στην Βάρδα , είναι η χάραξη της Νέας εθνικής οδού που άλλαξε το ανάγλυφο της περιοχής & αντί τα νερά να κατευθύνονται στην Βέργα & στο Κλιματσίδι που ήταν για 10ετιες η φυσική τους ροή πλέον καταλήγουν στην Βάρδα .

Χρόνια έχουμε ενημερώσει για το πρόβλημα Δημοτικές & Νομαρχιακές αρχές & είχαμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι με την επανέναρξη των έργων της νέας εθνικής το πρόβλημα θα λυνόταν.

Αντί αυτού η κατασκευάστρια εταιρεία , κατασκεύασε τον αγωγό που έχουμε αναρτήσει ,ο οποίος θα συγκεντρώνει όλα τα νερά πάνω από την Βάρδα τα οποία δυστυχώς θα καταλήγουν στην Αγίου Νικολάου μέσα από τις γνωστές διαδρομές.

Ο Εμπορικός σύλλογος έχεις κάνει αναφορές & παλαιότερα στο πρόβλημα , κάποιες από τις οποίες μπορείτε να ανατρέξετε στην σελίδα του Facebook στις ημερομηνίες 3&4/12/21 καθώς & στις τοπικές εφημερίδες.

Ο νέος αγωγός ομβρίων που κατασκευάζετε από το γήπεδο έως την διασταύρωση Αρχαίας Ολυμπίας & Θερμοπυλών θεωρούμε ότι δεν λύνει το πρόβλημα , γιατί μεν θα απομακρύνει μεγάλες ποσότητες νερού από την Βάρδα αλλά αφού πρώτα έχουν πλημμυρίσει .

Τι κάνει για αυτά ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας;

Αυτά τα ανησυχητικά αναφέρει η ανακοίνωση!Και με βάση την κοινή λογική γεννάται το ερώτημα: Τι κάνει για αυτά ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας; Πώς θα προστατέψει τους δημότες του στην Βάρδα;

Το papafotis.gr θα επανέλθει στο θέμα πολύ σύντομα. Περιμένουμε να απαντήσει ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας τι έχει κάνει για την προστασία των δημοτών. Όχι τίποτα άλλο, ζητάει να τον ξαναψηφίσουν για άλλα πέντε χρόνια!!!

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις