Δε. Σεπ 26th, 2022
Φυσικό αέριο γιοκ στην Ευρώπη

του Δημήτρη Παπαφώτη

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι δυτικών πολιτικών αναλυτών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να επιστρέψει στην τροφοδοσία της Ευρώπης με φυσικό αέριο. Αυτό ακριβώς ανακοίνωσε σήμερα ο ρωσικός γίγαντας στο φυσικό αέριο Gazprom.

Τι συνέβη;

Η τροφοδοσία είχε διακοπεί για τρεις ημέρες για λόγους συντήρησης. Αύριο Σάββατο ήταν να επαναληφθεί. Η Gazprom όμως ανακοίνωσε ότι αυτό αναβάλλεται επ’ αόριστον. Για λόγους τεχνικών προβλημάτων…

Αλλά και για τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στον αγωγό, η Gazprom κατηγόρησε τη Δύση και το εμπάργκο που έχει επιβάλλει σε τεχνικό εξοπλισμό.

Ο «στρατηγός» χειμώνας

Είναι γνωστό στην ρωσική ιστορία των τελευταίων τριών αιώνων πως η έλευση του χειμώνα έχει χαρίσει στους Ρώσους τη νίκη σε δυο κρίσιμες για την εθνική τους ύπαρξη στρατιωτικές αναμετρήσεις.

Την εισβολή του Ναπολέοντα και εκείνη του Αδόλφου Χίτλερ. Και οι δυο ηττήθηκαν εξαιτίας της τακτικής που ακολούθησαν οι Ρώσοι με δεδομένη την έλευση του βαρύ ρωσικού χειμώνα.

Οι στόχοι του Πούτιν

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το ίδιο κάνει και ο Πούτιν σε βάρος των ενεργειακά εξαρτημένων από την Ρωσία ευρωπαϊκών. Μας ανοιγοκλείνει τη στρόφιγγα της ενέργειας, χρησιμοποιώντας την ως όπλο, για να επιτύχει την αποδοχή των Ευρωπαίων για τα τετελεσμένα στην Ουκρανία.

Βέβαια, υπάρχει και μια δεύτερη στόχευση από τον Ρώσο Πρόεδρο. Εκείνη της πρόκλησης μαζικών διαδηλώσεων αγανακτισμένων πολιτών  στην Ευρώπη, με στόχο την ανατροπή των κυβερνήσεων που συμμερίζονται την ιδεολογία των παγκοσμιοποιητών του Τζο Μπάϊντεν.

Θα τα καταφέρει ο Ρώσος Πρόεδρος; Μέχρι τώρα έχουν πέσει τέσσερις κυβερνήσεις αμερικανόφιλες, στην Γαλλία στην ουσία συγκυβερνά η Λεπέν επιβάλλοντας τα νομοσχέδια που επιθυμεί και στην Ιταλία όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις έρχεται κυβερνητικός συνασπισμός που είναι εναντίον της πολιτικής σκέψης της παγκοσμιοποίησης…

του Δημήτρη Παπαφώτη

με πηγές από τον διεθνή Τύπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.