Πα. Οκτ 7th, 2022
Σοφία Αγραπίδη: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής «Ανατολή Ψυχής»

Μια ποιητική συλλογή και ένας δίσκος με μελοποιημένα ποιήματα της Σοφίας Αγραπίδη. 

Στις 17 Σεπ 2022, στον κήπο του <<καφέ Δυναστεία>>, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Ανατολή Ψυχής” της Σοφίας Δ. Αγραπίδη από την Ανδραβίδα και του πρώτου ατομικού δίσκου “Σαν χελιδόνι που επέστρεψε απ’ τα ξένα” με μελοποιημένους στίχους της εν λόγω συλλογής, της καταξιωμένης μουσικού συνθέτριας Αγγελικής – Πρέζα από την Κύπρο. Το εξώφυλλο του δίσκου είναι φιλοτεχνημένο από την μαθήτρια Γυμνασίου Ιωάννα – Μαρία Καρόνια, κόρη της κ. Πρέζα.

Η εκδήλωση

Η εκδήλωση είχε εξαιρετικό κλίμα, με ποίηση, μουσική και κεράσματα λόγω της ονομαστικής εορτής της Σοφίας. Οι παρευρισκόμενοι γέμισαν τον κήπο με χαμόγελα κι ευχές. Ήταν εκεί λογοτέχνες από την Ηλεία, τη Ζάκυνθο, την Κύπρο, την Αθήνα. Ήταν πρόσωπα από τον φιλολογικό ,ιατρικό και στρατιωτικό κύκλο, από ποικιλία τομέων, φίλοι και γνωστοί που έφτασαν από όλα τα μέρη της Αττικής, του Πειραιά καθώς και από την Κορινθία.

Σημαντική όμως ήταν η παρουσία της γειτονιάς με παιδιά και μεγάλους να παρευρίσκονται με μεγάλη χαρά. Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε μια πολύ όμορφη βραδιά όπου ολοκληρώθηκε με την θαυμάσια μουσική και ερμηνεία της κ. Πρέζα , η οποία μελοποίησε πολύ νοσταλγικά και βαθιά συναισθηματικά ποιήματα.

 

«Ανατολή Ψυχής» από την κ. Σοφία Αγραπιδη
«Ανατολή Ψυχής» από την κ. Σοφία Αγραπίδη 

 

Συντονιστής ήταν ο κ. Παναγιώτης Μαρκουτζής αξ/κός Σ..Ξ. ε.α ο οποίος διάβασε την ομιλία της κ. Ελένης Λουκά ,Βιολόγου, καταξιωμένης ποιήτριας, καθηγήτριας Γερμανικών (καθόσον απουσίαζε για έκτακτους λόγους) ενώ τον χαιρετισμό του εκδότη κ. Πλούταρχου Πάστρα διάβασε η κ. Ιωάννα Αυγουλά, λογίστρια στον χώρο των μεταφορών και πρόεδρος του Συλλόγου Νεοχωριτών Μυρτουντίων Ηλείας εν Αθήναις “Ο Άγιος Γεώργιος”.

Η Σοφία Αγραπίδη έκανε μια σύντομη αλλά συγκινητική αναφορά στον πρωτότοκο αδερφό της Ανδρέα Ιεροψάλτη – Δημοσιογράφο (1951-2019), στον οποίο είναι αφιερωμένο το βιβλίο, τα έσοδα του οποίου αποτελούν εξ ολοκλήρου συνδρομή στο Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο στο Χαϊδάρι Αττικής.

Το papafotis.gr συγχαίρει θερμά την κ. Σοφία Αγραπίδη για την λογοτεχνική της δημιουργία και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές της προσπάθειες.

πηγή

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.