Σκληρή απάντηση – τιμωρία Πούτιν στις νίκες των Ουκρανών

του Δημήτρη Παπαφώτη

Με ανελέητο και ισοπεδωτικό βομβαρδισμό των ηλεκτροπαραγωγικών υποδομών της Ουκρανίας απάντησαν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, βυθίζοντας στο σκοτάδι το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

«Τρίζει» η καρέκλα του Πούτιν

Οι στρατιωτικές επιτυχίες των Ουκρανών ανατολικά, στην περιοχή του Χαρκόβου είναι πάρα πολύ σημαντικές. Ιδίως η ανακατάληψη της πόλης Ιζίουμ, που είχαν οι Ρώσοι από το τέλος Μαρτίου, τους λύνει τα χέρια για να ανακαταλάβουν όλα τα υπόλοιπα εδάφη της ανατολικής Ουκρανίας.

Όπως καταλαβαίνετε, η καρέκλα του Πούτιν «τρίζει» δυνατά. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει περιθώρια για να χάσει τον πόλεμο στην Ουκρανία… Έτσι, αποφάσισε να ακούσει εκείνο που του έλεγαν οι στρατηγοί του από τις πρώτες ημέρες της εισβολής.

Να δώσει μια σκληρή απάντηση στους Ουκρανούς αλλά και να τους δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στην προέλαση τους και γενικότερα στην οργάνωση των στρατευμάτων τους.

Η ρωσική απάντηση σε δυο φάσεις

Η απάντηση της Ρωσίας στο πεδίο θα είναι σε δυο φάσεις, όπως υποστηρίζουν ειδικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες.

Στην πρώτη φάση, αυτή που διανύουμε, θα μεταφέρει ενισχύσεις από όπου μπορεί. Όχι όμως από άλλα μέτωπα, όπως αυτό του νότου. Δεν θέλει να δώσει την ευκαιρία στους Ουκρανούς να επαναλάβουν τις πρόσφατες επιτυχίες και στον υψηλής στρατηγικής σημασίας νότο.

Στη δεύτερη φάση, θα προχωρήσει σε έναν σκληρό πόλεμο φθοράς του αντιπάλου. Και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δυστυχώς, φαίνεται να επιβεβαιώνονται εκείνοι οι αναλυτές, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο πρόεδρος Πούτιν σκοπεύει μέσα από έναν πόλεμο, που θα κρατήσει όχι μήνες αλλά χρόνια, σκοπεύει όχι μόνο στην κατάλυση της Ουκρανίας ως κράτους άλλα και στην κατάρρευση της Ευρώπης.

Τουλάχιστον οικονομικά, στραγγαλίζοντας την με το υπερόπλο της Ενέργειας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσο διαρκεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Ρωσία έχει κάθε …«δικαίωμα» να σταματήσει την παροχή προς την Ευρώπη τροφίμων, λιπασμάτων  και φυσικού αερίου / πετρελαίου.

Ο πιο δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου είναι μπροστά μας…

του Δημήτρη Παπαφώτη με πηγές από τον διεθνή Τύπο

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *