Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Εγκαίνια στο μουσείο για την Π.Α.

Share

Εγκαίνια στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού Σιμίζας Δήμου Πηνειού, το οποίο δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου. Διαβάστε το σχετικό δελτίο Τύπου που ακολουθεί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΙΜΙΖΑ: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Μαρίνος: Σημείο αναφοράς για την Ηλεία

-Μητροπολίτης κ. Αθανάσιος: Προορισμός για εκπαιδευτικές εκδρομές

-Αντώνης Κολοτούρος: Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν!

Το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού Σιμίζας Δήμου Πηνειού εγκαινιάστηκε και από σήμερα αποτελεί μια ακόμη «κιβωτό» Πολιτισμού.

Το Μουσείο που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ανδρέα Μαρίνου είναι αφιερωμένο στην Πολεμική Αεροπορία με μοναδικά αριστουργήματα στατικού μοντελισμού και στην παράδοση του τόπου με αγροτικά εργαλεία του περασμένου αιώνα.

Ψυχή του Μουσείου, ο 68χρονος κ. Αντώνης Κολοτούρος που αφιέρωσε τη ζωή του ως δημιουργός και συλλέκτης των αντικειμένων που κοσμούν το παλιό δημοτικό κτίριο που επισκεύασε και διαμόρφωσε ως Μουσείο η σημερινή Δημοτική αρχή.

Τον Αγιασμό και τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος. Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τον Αντώνη Κολοτούρο και τον Δήμαρχο Πηνειού που είχε την πρωτοβουλία μέσα από το Λαογραφικό Μουσείο να αναδείξει τα ξύλινα δημιουργήματα «του ανθρώπου που από μικρή ηλικία αγάπησε την Πολεμική Αεροπορία και τον τόπο του».

«Αυτό το Μουσείο πρέπει να το επισκέπτονται μαθητές» τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Ο Αντώνης Κολοτούρος συγκινημένος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο γιατί πίστεψε στο έργο του και όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του σε αυτό το πολιτιστικό εγχείρημα που αναδεικνύει το όμορφο χωριό Σιμίζα.

Στην σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό το Μουσείο στο οποίο αποτυπώνεται ο λαογραφικός πολιτισμός θα γίνει πόλος έλξης για πλειάδα επισκεπτών και έχει μια ιδιαίτερη δυναμική ώστε να αξιοποιηθεί από δασκάλους και καθηγητές των σχολείων.

Μπορεί να αναδειχθεί ως προορισμός εκπαιδευτικής εκδρομής.  Ένας εκπληκτικός συνδυασμός μάθησης και ψυχαγωγίας. Είμαστε ευγνώμονες στον αγώνα ζωής του Αντώνη Κολοτούρου».

Το παρόν στην τελετή εγκαινίων έδωσαν αντιδήμαρχοι, υποψήφιοι Περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΔΚ και πλήθος κόσμου, ενώ ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις