Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Shein: Υψηλά επίπεδα τοξικών χημικών ουσιών σε παιδικά ρούχα

Share

Υψηλά επίπεδα τοξικών χημικών ουσιών σε παιδικά ρούχα που αγοράστηκαν από τον κολοσσό διαδικτυακών αγορών Shein.

Αυτό δήλωσε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, στις 28 Μαΐου.

Η Shein, με έδρα τη Σιγκαπούρη, έχει εκτοξευθεί σε δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, προσφέροντας μια τεράστια ποικιλία από μοντέρνα ρούχα και αξεσουάρ σε εκπληκτικά χαμηλές τιμές.

Αυτή η εκρηκτική ανάπτυξη οδήγησε επίσης σε αυξημένο έλεγχο των επιχειρηματικών πρακτικών και των προτύπων ασφαλείας της, μεταξύ άλλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Νότια Κορέα – όπου οι αρχές της Σεούλ πραγματοποιούν εβδομαδιαίες επιθεωρήσεις ειδών που πωλούνται από πλατφόρμες όπως οι Shein, Temu και AliExpress.

Στον τελευταίο γύρο επέλεξαν οκτώ προϊόντα που πωλούσε η Shein, συμπεριλαμβανομένων παιδικών παπουτσιών, δερμάτινων τσαντών και αξεσουάρ, και βρήκαν πολλά να περιέχουν υψηλές ποσότητες φθαλικών ενώσεων – χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσουν τα πλαστικά.

Ένα ζευγάρι παπούτσια περιείχε 428 φορές τα επιτρεπόμενα επίπεδα φθαλικών ενώσεων -τα υψηλότερα που έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων της Σεούλ– και τρεις τσάντες είχαν ποσότητες έως και 153 φορές υψηλότερες από το όριο, δήλωσε η κυβέρνηση της πόλης.

Οι φθαλικές ενώσεις χρησιμοποιούνται ευρέως για να μαλακώσουν το πλαστικό και βρίσκονται σε χιλιάδες προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων δοχείων, προϊόντων ομορφιάς και παιχνιδιών. Ωστόσο, είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες ότι προκαλούν ορμονικές διαταραχές και έχουν συνδεθεί με παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις, ορισμένους καρκίνους και προβλήματα γονιμότητας.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές της Σεούλ ανέφεραν ότι έχουν επιθεωρήσει 93 προϊόντα και διαπίστωσαν ότι σχεδόν τα μισά από αυτά περιείχαν τοξικές ουσίες. Αυτά τα είδη περιλαμβάνουν παιδικά ρολόγια και μολύβια χρωματισμού.

Τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόσθεσε τη Shein στη λίστα με τις ψηφιακές εταιρείες που είναι αρκετά μεγάλες ώστε να υπόκεινται σε αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας – συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την προστασία των πελατών από μη ασφαλή προϊόντα, ειδικά εκείνα που θα μπορούσαν να είναι επιβλαβή για ανηλίκους.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις