Δε. Σεπ 26th, 2022
Γαλλικές βουλευτικές εκλογές

Πραγματικός πολιτικός σεισμός στην Γαλλία! Όχι μόνο ο Μακρόν δεν κατάφερε να κερδίσει την αυτοδυναμία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση αλλά η Λεπέν και ο Μελανσόν είδαν να εκτινάσσεται η κοινοβουλευτική τους δύναμη. Η Λεπέν είναι μια από τους νικητές των εκλογών. Αναμφισβήτητα. Από τις 8 έδρες καταφέρνει να κατοχυρώσει 89. Λίγες εβδομάδες μετά τις προεδρικές εκλογές. Η νίκη της, εκτός από πολιτική είναι και πρακτική. Χάρη στην κρατική επιχορήγηση που δικαιούται με τις 89 έδρες, θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια του κόμματός της. Έτσι, οι πολιτικοί της αντίπαλοι θα απολέσουν το «λασπώδες» επιχείρημα ότι την χρηματοδοτεί ο ρωσικός παράγοντας.

Ο Μελανσόν είναι σίγουρα ένας από τους νικητής των εκλογών. Κατάφερε με μια έξυπνη πολιτική τακτική να συσπειρώσει γύρω του όλους όσους μπορούσε. Είναι πλέον ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης. Από τις 17 έδρες που είχε εκτινάχθηκε στις 149.

Ο Μακρόν οδηγείται εκ των πραγμάτων σε συνεργασία με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών που έπεσε στις 78 έδρες από τις 112 που είχε. Έτσι, θα αναγκαστεί να πορευτεί …δεξιότερα, σε μια εποχή που όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα για την μεγάλη σύγκρουση που θα καθορίσει το μέλλον της Γαλλίας. Εκείνη του ορισμού της σύγχρονης ταυτότητας του γαλλικού λαού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.