Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα η συνάντηση Πρωθυπουργού και Δημάρχου Πύργου

Share

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα έγινε η συνάντηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Δημάρχου Πύργου κ. Στάθη Καννή στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο το απόγευμα της Πέμπτης (30/05/24).

Κατά την διάρκεια της συζήτησης που ξεκίνησε από πλευράς Πρωθυπουργού με την αναφορά στην πορεία του δρόμου Πάτρας-Πύργου και στις μεγάλες νίκες του Ελληνικού Αθλητισμού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο, ο Δήμαρχος κ. Καννής του έθεσε τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τα οποία επιγραμματικά συνοψίζονται στα εξής:

❗️Στη δημιουργία εκ νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος στον Πύργο, το οποίο καταργήθηκε άδικα. Πλέον είμαστε η μοναδική πρωτεύουσα Νομού, που στερείται δομής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

❗️Στην Επέκταση του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου έως και την Τσακώνα και σύνδεσή του με την Αρχ. Ολυμπία προκειμένου να δικαιώνει και την επωνυμία του ως «Ολυμπίας Οδού».

❗️Στη δημιουργία κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Πύργου, το οποίο λόγω υποστελέχωσης λειτουργεί σε οριακά επίπεδα με την παθολογική να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

❗️Στην ενίσχυση των υποδομών του Λιμένα Κατακόλου με την ολοκλήρωση των έργων της χερσαίας ζώνης, ώστε να αποκτήσει Terminal και κτίριο Schengen και στην έναρξη εκπόνησης μελετών για νέα δίδυμη προβλήτα.

❗️Στην οριστική επίλυση του προβλήματος των παραλιακών αυθαιρέτων κτισμάτων με την δυνατότητα πολεοδόμησής τους μετά την πρόσφατη έγκριση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Δήμαρχος Πύργου δώρισε στον κ. Μητσοτάκη φωτογραφίες από την επίσκεψη του πατέρα του στον Πύργο της Ηλείας την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Επίσης του προσέφερε τοπικά κρασιά και το έμβλημα του Δήμου ως αναμνηστικά δώρα για την επίσκεψή του στο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις