Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σε εξέλιξη κύμα κακοκαιρίας εξπρές με δυνατές καταιγίδες στη Δυτ. Ελλάδα

Share

Σε εξέλιξη κύμα κακοκαιρίας εξπρές που επηρεάζει ήδη τη Δυτική Ελλάδα και πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (5/3) «άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική, με έντονη βροχόπτωση σε πολλές περιοχές για αρκετές ώρες.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκε συσσώρευση υδάτων σε αρκετούς δρόμους της πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει δεχθεί κλήσεις για βοήθεια.

Προβλήματα στην Πιερία από την κακοκαιρία

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία το βράδυ της Δευτέρας (5/3) στην Πιερία και ειδικότερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κινητοποιήθηκαν συνεργεία της υπηρεσίας, αλλά και μηχανήματα έργου για να παρέχουν βοήθεια σε οδηγούς ακινητοποιημένων οχημάτων.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, ενώ έντονη χαλαζόπτωση «χτύπησε» τα Τρίκαλα, όπως και περιοχές της Κοζάνης.

Τις τελευταίες ώρες χιονίζει σε ορεινές περιοχές κυρίως πάνω από τα 900 με 1000 μέτρα όπως στα Καλάβρυτα, στο Καρπενήσι, στη Σαμαρίνα και στο Μέτσοβο.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, επέστησε την προσοχή στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, ενώ ανέλυσε με λεπτομέρεια πώς θα κινηθεί το νέο σύστημα κακοκαιρίας που θα μας απασχολήσει μέχρι και σήμερα Τρίτη.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό για την Ηλεία

Ο καιρός στην Ηλεία σήμερα Τρίτη 5/3

 

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις