Στάθης Καννής

Σε δημόσια ανακοίνωση προχώρησε ο κ. Στάθης Καννής για την επίσκεψη Γκάγκα και το ρόλο του Δήμου Πύργου. Ο κ. Καννής έγραψε:

«Η πρόσφατη επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στον Πύργο ανέδειξε σε όλη της την έκταση την αδυναμία του Δημάρχου να ανταποκριθεί με σοβαρότητα και επάρκεια έστω και στα στοιχειώδη καθήκοντα του πρώτου πολίτη του Δήμου μας. Κάθε πολίτης θα περίμενε από τον Δήμαρχο το αυτονόητο: να θέσει επιτακτικά και χωρίς περιστροφές στην Υπουργό τα προβλήματα του νοσοκομείου και ιδίως να απαιτήσει την άμεση επιστροφή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που μετακινήθηκε πρόσφατα στην Αμαλιάδα. 

Δεν το έπραξε και αντί αυτού περιορίστηκε σε ρόλο σχολιαστή επαναλαμβάνοντας τα ήδη γνωστά και διαρκώς επαναλαμβανόμενα για την αναγκαιότητα κινήτρων στις θέσεις που προκηρύσσονται.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να δικαιολογήσει την κατάσταση λέγοντας ότι η προεκλογική περίοδος στην οποία εισερχόμαστε και οι οικονομικές δυσκολίες δεν επιτρέπουν μεγάλες αλλαγές που έχουν κόστος (ενώ δήλωσε ότι συνολικά υπάρχει ένα περιβάλλον που δεν επιτρέπει να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές που κανονικά έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και είκοσι – τριάντα χρόνια (λες και αυτός τα τελευταία είκοσι – τριάντα χρόνια δεν είχε διατελέσει Αντινομάρχης, βουλευτής, Υποδιοικητής 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.α….).

Τη στιγμή που, ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει ότι το κεντρικό νοσοκομείο του Νομού, αδυνατώντας να λειτουργήσει πλήρως τις κλίνες covid, πνίγεται στον κορονοϊό και ελλοχεύει κίνδυνος για επιμολύνσεις των υπόλοιπων ασθενών, ο Δήμαρχος περιορίζεται σε δημόσιες σχέσεις, φιλοφρονήσεις και προσφορά αναμνηστικών δώρων.

Αν ο Δήμαρχος Πύργου δεν βροντοφωνάξει στην κεντρική εξουσία ότι η κατά προτεραιότητα ενίσχυση του Νοσοκομείου του Πύργου αποτελεί υπαρξιακό όρο για τη συνολική λειτουργία του ΕΣΥ στην Ηλεία, ποιος θα το κάνει; Ποιος επιτέλους θα εξηγήσει στους κυβερνώντες ότι αν διαλυθεί το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού, θα καταρρεύσει το σύστημα σε όλο τον Νομό;

Η απαθής και αμυντική στάση στο θέμα του Νοσοκομείου (που έρχεται σε συνέχεια της χαλαρής αντίδρασης στο θέμα του Πανεπιστημίου) δείχνει ολοφάνερα την αφασία που διατρέχει όλη τη δημοτική αρχή του κ. Αντωνακόπουλου. Ασχολούμενοι με άλλα, δεν έχουν χρόνο για τα σημαντικά. Τα προβλήματα όμως διογκώνονται και η υπομονή των δημοτών έχει ήδη εξαντληθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *