Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Τραμπ! Προηγείται του Μπάιντεν και των υπολοίπων υποψηφίων σε 6 πολιτείες – κλειδιά

Share

Σαρώνει στις δημοσκοπήσεις ο Τραμπ! Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πλεονεκτεί έναντι του προέδρου Τζο Μπάιντεν σε πολυπληθή πεδία σε έξι αμφιταλαντευόμενες πολιτείες, καθώς οι γενικές εκλογές πλησιάζουν, σύμφωνα με μια σειρά δημοσκοπήσεων του Emerson College που χρηματοδοτούνται από το Hill και την Nexstar Media.

Οι τέσσερις τελευταίες δημοσκοπήσεις από το Emerson College και το Hill προέρχονταν από την Αριζόνα, τη Νεβάδα, το Μίσιγκαν και το Ουϊσκόνσιν και δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν σε αυτές τις πολιτείες σε πενταπλές αναμετρήσεις με υποψήφιους τρίτων κομμάτων.

Έχει επίσης πλεονεκτήματα σε τρεις από αυτές τις πολιτείες σε μετωπικές αναμετρήσεις, όταν συμπεριλαμβάνονται και οι επικρατέστεροι, και ισοβαθμεί με τον Μπάιντεν στην άλλη.

Αυτές οι έρευνες ακολούθησαν δημοσκοπήσεις από την Πενσυλβάνια και τη Τζόρτζια, όπου ο Τραμπ προηγείται και στις δύο μορφές υποθετικού αγώνα:

ΑΡΙΖΟΝΑ

Όταν συμπεριληφθούν και οι “leaners”, ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν με 52% έναντι 48% σε μια αμφίρροπη κούρσα στην Πολιτεία Γκραν Κάνιον, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Emerson College/the Hill, στην οποία συμμετείχαν 1.000 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην Αριζόνα μεταξύ 12 και 15 Μαρτίου.

Το όριο σφάλματος είναι ± τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Η διαφορά μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν διευρύνεται όταν προστίθενται στο μείγμα και υποψήφιοι τρίτων κομμάτων.

Σε αυτό το σενάριο, ο Trump προηγείται με 46%, ακολουθούμενος από τον Biden με 38% και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Robert F. Kennedy Jr. με 7%. Από εκεί και πέρα, ένα τοις εκατό υποστηρίζει τον ανεξάρτητο Cornel West και δύο τοις εκατό υποστηρίζει την υποψήφια του Πράσινου Κόμματος Jill Stein. Το επτά τοις εκατό δεν είναι σίγουρο ποιον θα υποστήριζε.

ΝΕΒΑΔΑ

Στη Νεβάδα, ο Τραμπ έχει προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Μπάιντεν σε μια αντιπαράθεση “head-to-head”, συμπεριλαμβανομένων των “leaners”, που εμπίπτει στο διάστημα αξιοπιστίας ± τρία τοις εκατό. Λαμβάνει το 51% της υποστήριξης έναντι του 49% του Μπάιντεν μεταξύ των 1.000 δειγμάτων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου:

Το προβάδισμα του Τραμπ αυξάνεται στις πέντε μονάδες στην πενταμερή αναμέτρηση. Από τους ερωτηθέντες, το 41% θα ψήφιζε τον Τραμπ, το 36% θα υποστήριζε τον Μπάιντεν, ενώ το 9% είναι υποστηρικτές του Κένεντι. Ο Γουέστ λαμβάνει το 2% της υποστήριξης, ο Στάιν συγκεντρώνει το 1% και το 11% είναι αναποφάσιστοι σε αυτό το σενάριο. Η KLAS-TV χρηματοδότησε αυτή τη δημοσκόπηση μαζί με το Hill.

ΜΙΣΙΓΚΑΝ

Ο Τραμπ και ο Μπάιντεν ισοψηφούν στην Πολιτεία Γουλβερίν στο 50% σε μια κούρσα δύο ανδρών με τους αναποφάσιστους που κλίνουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Emerson College/the Hill σε 1.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του Μίσιγκαν που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Χωρίς στρογγυλοποιήσεις, ο Τραμπ προηγείται με 50,3% έναντι 49,7% του Μπάιντεν:

Ο 45ος πρόεδρος αποκτά προβάδισμα δύο μονάδων σε ένα πολυπληθές πεδίο, το οποίο εμπίπτει ακριβώς εντός του διαστήματος αξιοπιστίας ± τρία τοις εκατό για τη δημοσκόπηση. Ο Τραμπ λαμβάνει το 43% της απάντησης έναντι 41% του Μπάιντεν. Ο Κένεντι ακολουθεί με πέντε τοις εκατό στην τρίτη θέση, ενώ ο Στάιν και ο Γουέστ συγκεντρώνουν από ένα τοις εκατό. Ένας στους δέκα ψηφοφόρους δεν είναι σίγουρος για το ποιον θα υποστήριζε.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη στις 14-18 Μαρτίου.

ΟΥΪΣΚΟΝΣΙΝ

Στη γειτονική πολιτεία της ζώνης σκουριάς του Ουισκόνσιν, ο Τραμπ έχει προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Μπάιντεν χωρίς κανέναν άλλον στο πεδίο, με 52% έναντι 48%, όταν συμπεριλαμβάνονται και οι κλίνοντες. Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, διεξήχθη από τις 14 έως τις 18 Μαρτίου μεταξύ 1.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και φέρει το διάστημα αξιοπιστίας των τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Σε μια πενταπλή κούρσα, το προβάδισμα του Τραμπ περιορίζεται ελαφρώς στις τρεις μονάδες, καθώς το 43% των ερωτηθέντων τον υποστηρίζει και το 40% προτιμά τον Μπάιντεν. Ο Κένεντι συγκεντρώνει έξι τοις εκατό υποστήριξη, ενώ οι Γουέστ και Στάιν έχουν από ένα τοις εκατό. Ένας στους δέκα ψηφοφόρους στην πολιτεία Μπάντζερ είναι αναποφάσιστος.

ΠΕΝΣΙΛΒΑΝΙΑ

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Emerson College/the Hill που δημοσιεύθηκε στις 14 Μαρτίου, ο πρώην πρόεδρος έχει προβάδισμα 52% έναντι 48% έναντι του Μπάιντεν σε μια μάχη στήθος με στήθος στην Πενσυλβάνια. Η δημοσκόπηση διεξήχθη 10-13 Μαρτίου μεταξύ 1.000 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και έχει διάστημα αξιοπιστίας ± τρία τοις εκατό:

Η διαφορά μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν παραμένει στο 4% σε ένα μεγαλύτερο πεδίο. Ο Τραμπ προηγείται με 44% έναντι 40% του Μπάιντεν. Το πέντε τοις εκατό υποστηρίζει τον Κένεντι. Η Γουέστ και η Στάιν ισοψηφούν στο ένα τοις εκατό, ενώ το οκτώ τοις εκατό δεν είναι σίγουρο ποιον θα ψήφιζε.

ΤΖΟΡΤΖΙΑ

Τέλος, η δημοσκόπηση των Georgia Emerson College/Nexstar Media σε 1.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, που δημοσιεύθηκε στις 13 Μαρτίου, έδειξε ότι ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν με 52% έναντι 48%, συμπεριλαμβανομένων των αναποφάσιστων που κλίνουν προς το χρίσμα:

Καθώς το πεδίο διευρύνεται, το ίδιο ισχύει και για το προβάδισμα του 45ου προέδρου. Κερδίζει το 44% των απαντήσεων, γεγονός που του δίνει προβάδισμα 7 μονάδων έναντι του Μπάιντεν, ο οποίος συγκεντρώνει 37%. Πέντε τοις εκατό υποστηρίζουν τον Κένεντι, και οι Γουέστ και Στάιν συμπληρώνουν το πεδίο με δύο τοις εκατό και ένα τοις εκατό, αντίστοιχα.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη 5-7 Μαρτίου και το διάστημα αξιοπιστίας καταγράφηκε στο ± τρία τοις εκατό.

BREITBART NEWS

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις