Δε. Σεπ 26th, 2022
Ελπιδοφόρος

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα με μια βάπτιση που ευλόγησε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος πριν λίγες ημέρες στη Βουλιαγμένη!

Τι συνέβη

Ένα ομόφυλο ζευγάρι δύο αντρών από τις Η.Π.Α. βάπτισε ως Χριστιανούς Ορθοδόξους σε εκκλησία της Βουλιαγμένης δύο παιδιά, που νομίμως έχει στη χώρα τους αναλάβει την κηδεμονία τους. Ο σχεδιαστής μόδας Πίτερ Ντούντας και ο Έλληνας σύντροφος του Ευάγγελος Μπούσης, έχουν αποκτήσει τα δύο παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.

Την βάπτιση τέλεσε στην Βουλιαγμένη ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος είχε λάβει την σχετική άδεια από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντώνιος.

Ο Αντώνιος αρνείται ότι γνώριζε το παραμικρό…

Ο ίδιος ο Μητροπολίτης Γλυφάδας φρόντισε να γνωστοποιήσει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν τον είχε ενημερώσει πως τα παιδιά αναθρέφονται από gay ζευγάρι! Και κάπως έτσι τελέστηκε η πρώτη βάπτιση παιδιών gay ζευγαριού στην Ελλάδα.

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας τονίζει στην επιστολή του ότι Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ενήργησε αυτοβούλως και αντικανονικώς εντός της Μητρόπολής του, και επισημαίνει πως ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί πως τα παιδιά που βαπτίστηκαν «ανατρέφονται από δύο πρόσωπα του ιδίου φύλου». 

Η ανακοίνωση της Πατριωτικής Ένωσης

Για το πρωτοφανές στην Ελλάδα γεγονός δημοσίευσε ανακοίνωση το κόμμα του κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου καθώς είναι γνωστό ότι η «Πατριωτική Ένωση» δεν διστάζει να πάρει ξεκάθαρη θέση στα σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Ακολουθεί η ανακοίνωση.

 

Υπέρμαχος του Ακραίου Δικαιωματισμού ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος

Σκανδαλώδης Παρέμβαση στην Εκκλησία της Ελλάδος  

Με πρόσχημα τη βάπτιση δυο παιδιών, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προέβη σε μια κίνηση αναγνωρίσεως του γάμου των ομοφυλοφίλων και της υιοθεσίας τέκνων, παρεμβαίνοντας στη δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Ελλάδος και επιδιώκοντας να επιβάλει σε αυτήν την ίδια αναγνώριση.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ετέλεσε, σε ναό της Βουλιαγμένης, στις 9 Ιουλίου, βάπτιση δυο παιδιών, που φέρονται ως τέκνα ομόφυλου ζεύγους, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνωρίζει ούτε γάμο ομοφυλοφίλων ούτε υιοθεσία τέκνων από αυτούς.

Η Πατριωτική Ένωση καταγγέλλει τη σκανδαλώδη αυτή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου και σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τα εθνικά και θρησκευτικά αισθήματα του ποιμνίου του στην Αμερική, αλλά και όλων των Ελλήνων.

Η παρέμβασή του στην Εκκλησία της Ελλάδος είναι ακόμη πιο απαράδεκτη, γιατί παραβιάζει την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος οφείλουν να καταστήσουν σαφές προς κάθε κατεύθυνση και κατά πρώτο λόγο προς την Κυβέρνηση, που προωθεί απροκάλυπτα τη νομιμοποίηση ενός σκανδαλώδους δικαιωματισμού, ότι η Ελληνική Ορθοδοξία αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που προστρέχει σε αυτήν, αλλά δεν παύει να καθορίζει τα όρια του αποδεκτού και του απαράδεκτου και να στηρίζει τις διαχρονικές της αρχές και αξίες.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.