Πανικός στην Κυβέρνηση για τις αντιδράσεις

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις/λύσεις εμφανίζεται η Κυβέρνηση, για την τραγική οικονομική κατάσταση που έχει οδηγήσει μεγάλο μέρος των ελληνικών νοικοκυριών, με τον τρόπο που εφαρμόζεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στην Ελλάδα.

Από την άλλη, οι πολίτες συντονίζονται και καταθέτουν ομαδικές αγωγές για το υπέρογκο κόστος των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Στο όλο κλίμα, προσθέστε 26.500 εντολές διακοπής ρεύματος που είχαν εκδοθεί από τις εταιρίες αμέσως μετά το Πάσχα και θα καταλάβετε τα …”μηνύματα” που φτάνουν από όλη την Ελλάδα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προσπαθώντας να κάνει κάτι για να πάρει μια “ψυχολογική” ανάσα, ξαφνικά σήμερα, γέμισε το διαδίκτυο από “αοριστολογικά” δημοσιεύματα ότι “αποφασισμένη η Κυβέρνηση να καταργήσει τη ρήτρα”, κάτι άλλα στο στυλ “τέρμα η ρήτρα αναπροσαρμογής” και άλλα τέτοια κωμικά.

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα απολύτως “χειροπιαστό”, προς ώρας, που να μπορεί να βασιστεί ο Έλληνας πολίτης ότι θα τελειώσει το μαρτύριο των λογαριασμού ρεύματος.

Η Ελλάδα δεν ζήτησε, όπως πρόσφατα έπραξαν η Ισπανία και η Πορτογαλία, να εξαιρεθούν από τον τρόπο υπολογισμού του κόστους του ρεύματος. Έτσι, τα κράτη της Ιβηρικής χερσονήσου θα πετύχουν μια μείωση κοντά στο 40%. Η Ελλάδα όχι. Επειδή η Ελληνική Κυβέρνηση δεν ζήτησε τίποτα!

Τι συμβαίνει λοιπόν με αυτού του είδους τα δημοσιεύματα; Είναι άλλη μια συνήθη τακτική των δύο τελευταίων ετών, με “απρόσωπες” διαρροές στον Τύπο να επιχειρείται να καλλιεργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας ότι “κάτι θα γίνει” και ότι “όλα θα πάνε καλά”.

Και όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι και έρχεται η ώρα για συγκεκριμένες πράξεις, οι πολίτες απογοητεύονται γιατί καλούνται να “πληρώσουν το μάρμαρο” και όλες αυτές οι διαβεβαιώσεις που διάβαζαν και άκουγαν για τόσο καιρό από τα ΜΜΕ ήταν απλώς “ωραία λόγια”.

Για αυτό λοιπόν, εδώ στο papafotis.gr σας συμβουλεύουμε να “κρατάτε μικρό καλάθι” όταν ακούτε και διαβάζετε στα ΜΜΕ να “βρέχει χρήμα” για τους απλούς πολίτες και να προετοιμαστείτε όσο καλύτερα μπορείτε για τον οικονομικό Αρμαγεδδώνα που χτυπάει την πόρτα της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *