τραγωδία των Τεμπών

ΡΑΣ προς ΟΣΕ: Υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας στα δρομολόγια.

Επιστολή με την οποία απευθύνει αυστηρό μήνυμα στις εταιρείες που εμπλέκονται με τον ελληνικό σιδηρόδρομο να τηρούν τον Γενικό Κανονισμό Κίνησης (ΓΚΚ) διότι υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας στα δρομολόγια απέστειλε η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας, σε σημερινή ανάρτησή του αναφέρει πως η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων έπειτα από καταγγελία τους, απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε ΟΣΕ και άλλες εταιρείες που εμπλέκονται με τον ελληνικό σιδηρόδρομο να τηρούν τον Γενικό Κανονισμό Κίνησης, γνωστό με τα αρχικά (ΓΚΚ).

Στην σχετική επιστολή της ΡΑΣ με τον τίτλο «Αυστηρή προειδοποίηση/Τήρηση του ΓΚΚ για αποφυγή συμβάντων» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η «ΡΑΣ με δεδομένο ότι οι παραβάσεις του ΓΚΚ δημιουργούν κίνδυνο για την ασφάλεια» συνιστά την αυστηρή τήρησή του.

Υπενθυμίζεται ότι οι μηχανοδηγοί από την πρώτη στιγμή μετά την τραγωδία των Τεμπών, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, είχαν προβεί σε δεκάδες καταγγελίες αναφορικά με την προβληματική σηματοδότηση και για διάφορα εμπόδια στις σιδηροδρομικές γραμμές στη διάρκεια των δρομολογίων τους που θέτουν σε κίνδυνο την ασφαλή διέλευση των τρένων.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *