Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Qatar Gate: Κατασκοπευτικό θρίλερ σε εξέλιξη

Share

Ένα κατασκοπευτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη πίσω από την υπόθεση του Qatar Gate και την εμπλοκή της Εύας Καϊλή και του Ιταλού συντρόφου της.

Μυστικές υπηρεσίες τριών αραβικών κρατών (Κατάρ, Μαρόκου και Μαυριτανίας) είχαν συνεργασία με το κύκλωμα Καϊλή – Παντσέρι και τουλάχιστον τρεις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης τους παρακολουθούσαν τον τελευταίο έτος.

Στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ

Δύο εβδομάδες μετά την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή στις φυλακές του Βελγίου, και το σκάνδαλο χρηματισμού Ευρωπαίων αξιωματούχων συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στις πρώτες σελίδες των ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης.

«Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης» είναι ο σκωπτικός τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.

Το δημοσίευμα αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της ευρωβουλευτού, πως η απόφαση να παραμείνει στη φυλακή οφείλεται στους φόβους για απαγωγή της από μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ.

«Στην πραγματικότητα η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης».

Ο πράκτορας «M118» πρόσωπο – κλειδί

Την ίδια ώρα, ένα κατασκοπευτικό θρίλερ φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη πίσω από τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως και κλονίζουν τα θεμέλια της Ευρωβουλής.

Το περιοδικό «Politico» βλέπει στον τίτλο του «Μαροκινό κατάσκοπο στην καρδιά των ερευνών του Qatar Gate».

Ο Mohamed Belahrech, αναδείχθηκε ως ένα από τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο σκάνδαλο διαφθοράς με τους χρηματισμούς κορυφαίων αξιωματούχων.

Η κωδική του ονομασία είναι «M118» και εδώ και χρόνια το όνομά του εμπλέκεται σε υποθέσεις κατασκοπείας από το Κατάρ, το Μαρόκο και την Ιταλία, μέχρι την Πολωνία και το Βέλγιο.

Κατασκοπευτικό θρίλερ – Τι γράφει η «La Repubblica»

«Ο Μπελαρές είναι ένας από τους συνδέσμους που συνδέει τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι με τη μαροκινή μυστική υπηρεσία DGED».

Με σειρά του Netflix παρομοίασε το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Θα πάρει σίγουρα καιρό μέχρι οι βελγικές αρχές να καταφέρουν να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Μέχρι τότε η Εύα Καϊλή θα παραμένει προφυλακισμένη, με το αίτημα αποφυλάκισής της να επανεξετάζεται σε έναν μήνα.

με πληροφορίες από το newsbreak

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις