Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Πύργος: Κατασχέθηκαν 44 δενδρύλλια κάνναβης

Share

44 δενδρύλλια κάνναβης κατασχέθηκαν σε αγροτική περιοχή του Πύργου εχθές, μετά από επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, κατασχέθηκαν αρδευτικός εξοπλισμός, περισσότερα από τρία κιλά αποξηραμένη κάνναβης και ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην ανωτέρω περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε, εντός εγκαταλελειμμένου αγροκτήματος, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, φυτεία κάνναβης, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 44 δενδρύλλια, ύψους έως 2,5 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό εξοπλισμό.

Παράλληλα, στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

(3) κιλά και (95) γραμμάρια κάνναβης, διαμοιρασμένα σε (8) πλαστικές σακούλες, που ήταν τοποθετημένες σε πλαστικό βαρέλι,

(2) συσκευασίες που περιείχαν ποσότητες μείγματος καπνού – κάνναβης συνολικού βάρους (98,3) γραμμαρίων,

(10,7) γραμμάρια κάνναβης σε μια συσκευασία,

(1) ηλεκτρονική ζυγαριά.

Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος εκτιμάται ότι θα ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των 60.000 ευρώ περίπου.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις