Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024

Πύργος: Φωτοβολταϊκό net metering 20kW σε επιχείρηση

Share

Φωτοβολταϊκό net metering 20kW σε επιχείρηση στον Πύργο, η οποία αποφάσισε να εξοικονομήσει χρήματα αξιοποιώντας τον… ήλιο!

Μπορεί μέχρι πριν μερικά χρόνια οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να φάνταζαν «όνειρο απατηλό» στη χώρα μας.

Σήμερα όμως, όλο και περισσότεροι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, έχουν πάρει την απόφαση να στραφούν σε αυτές.

Να εκμεταλλευτούν δηλαδή, τη δύναμη που του δίνει ο ήλιος, τον οποίο έχουμε σε αφθονία στην χώρα μας.

Με τις τιμές του ρεύματος να βρίσκονται σε μόνιμη άνοδο, τόσο τα νοικοκυριά όσο και οι επιχειρήσεις στρέφονται όλο και περισσότερο στα φωτοβολταϊκά.

Ίσως, τη μόνη αξιόπιστη λύση που υπάρχει, ώστε να δουν το κόστος στους λογαριασμούς του ρεύματος να μειώνεται σημαντικά.

Ο κ. Ζώης Σιδηροκαστρίτης και η  oleng.eu στον Πύργο

Το papafotis.gr πρόσφατα είχε αναφερθεί στον κ. Ζώη Σιδηροκαστρίτη λόγω των δημοτικών εκλογών, όπου συμμετείχε με την παράταξη του κ. Στάθη Καννή.

Τότε γράψαμε «…Περισσότερες δημοσιεύσεις για τον κ. Σιδηροκαστρίτη θα ακολουθήσουν σύντομα στο papafotis.gr αφού θεωρείται πως είναι ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της λίστας υποψηφίων του κ. Καννή.

Θα «εκμεταλλευτούμε» μάλιστα την ευκαιρία, για να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις του και την εμπειρία του, ώστε να σας ενημερώσουμε σωστά και αναλυτικά για το τι ισχύει στο θέμα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών αλλά και των διαφόρων επιδοτούμενων προγραμμάτων, που κάθε τόσο ανακοινώνονται από τα αρμόδια υπουργεία…»

Τώρα, απευθυνθήκαμε πάλι στον κ.Σιδηροκαστρίτη που τοποθέτησε σε γνωστή επιχείρηση της Ηλείας το φωτοβολταϊκό net metering 20kW και όχι μόνο να μας πει σχετικά με αυτό αλλά να μας εξηγήσει τι είναι το net metering και πως μπορούν δυνητικά να επωφεληθούν από αυτό οι αναγνώστες μας.

Τι είναι το φωτοβολταϊκό net metering (ενεργειακού συμψηφισμού)

Διαβάστε τι μας είπε ο κ.Σιδηροκαστρίτης:

«Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στη κεραμοσκεπή όσο και στην ταράτσα του σπιτιού ή και της επιχείρησης σας δεσμεύοντας την ηλιακή ενέργεια και μετατρέποντας την σε ηλεκτρική, το λεγόμενο Net-Metering.

Τα φωτοβολταϊκά αποτελούνται από πάνελ με τζάμι, το οποίο δεσμεύει την ακτινοβολία και μέσω ορισμένων μηχανισμών τη μετατρέπει σε ρεύμα, αφήνοντας από εκεί και πέρα τον ήλιο να κάνει τη δουλειά του, όπως μόνο αυτός ξέρει.

Γιατί, όπως λέει και ο σοφός λαός μας, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αυτή η ενέργεια συμψηφίζεται με την κατανάλωση του σπιτιού ή της επιχείρησης σας (δεν πωλείται στο δίκτυο).

Με απλά λόγια, το Νet Metering, είναι ο τρόπος συμψηφισμού της ενέργειας με τα φωτοβολταϊκά, αλλά και η καλύτερη λύση για να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας «σύμμαχο» σας τον ήλιο, ώστε να δείτε επιτέλους «άσπρη» μέρα στους λογαριασμούς του ρεύματος.»

Φωτοβολταϊκό net metering στη ταράτσα της επιχείρησης
Φωτοβολταϊκό net metering στην ταράτσα της επιχείρησης

Φωτοβολταϊκό στην ταράτσα της επιχείρησης στον Πύργο Ηλείας

«Την απόφαση να «εκμεταλλευτεί» τον ήλιο προς όφελος της, πήρε πριν λίγο καιρό γνωστή επιχείρηση στον Πύργο της Ηλείας, βλέποντας σημαντική μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος της κατά 70-80%.

Στην ταράτσα της επιχείρησής της, έπειτα από μελέτη, αφού βάλαμε κάτω τις κιλοβατώρες που «έκαιγε», η εταιρεία μας αποφάσισε να εγκαταστήσει Net-Metering 20kw το οποίο και θα κάλυπτε τις ανάγκες της, με τον κατάλληλο πάντα εξοπλισμό.

Το εξειδικευμένο προσωπικό της Olympic Engineering & Consulting τοποθέτησε τα ανάλογα πάνελ, ινβέρτερ, πίνακες, αλλά και τις βάσεις αλουμινίου στήριξης των φωτοβολταϊκών και επιτέλους το όνειρο για την κατακόρυφη μείωσης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος πήρε σάρκα και οστά.

Τα πάνελ που χρησιμοποιήθηκαν στην εν λόγω εγκατάσταση είναι της γνωστής εταιρείας SHARP, και είναι υψηλής απόδοσης μονοκρυσταλλικού πυριτίου half-cells. Τα πάνελ έχουν 25ετή εγγύηση απόδοσης και 15ετή κατασκευαστική εγγύηση, καθώς θέλουμε οι πελάτες μας να νιώθουν ασφαλείς, κάτι το οποίο είναι πρωταρχικός στόχος της εταιρείας μας.»

Δείτε το βίντεο

Ινβέρτερ Goodwe

«Το ινβέρτερ που εγκαταστήσαμε είναι της γνωστής πολυεθνικής εταιρείας Goodwe και πιο συγκεκριμένα το μοντέλο GW20KT-DT G2.

Έχει 5 χρόνια εγγύηση με δυνατότητα επέκτασης και δωρεάν παρακολούθηση μέσω ίντερνετ στο online portal της Goodwe.

Τέλος, για τη μέτρηση της παραγόμενης ενέργειας έχει χρησιμοποιηθεί ο εγκεκριμένος από τον ΔΕΔΔΗΕ τριφασικός μετρητής HEXING HXE310 με μόντεμ (κατάλληλος για φωτοβολταϊκά έως 55kW ισχύος).»

Επικοινωνία

Ο κ.Σιδηροκαστρίτης μπορεί να απαντήσει με πολύ περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες στις απορίες σας αλλά και να σας συμβουλέψει για ένα δικό σας φωτοβολταϊκό, εάν επικοινωνήσετε μαζί του.

Επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα της εταιρίας του με ένα κλικ εδώ.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις