Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024

Ψήφισμα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ηλείας

Ψήφισμα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ηλείας.

Ανακοίνωση

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΗΛΕΙΑΣ

Η πλειοψηφία των μελών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Ηλείας ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα

Η παραίτηση του συντρόφου μας βουλευτή επικρατείας και εκπροσώπου του απόδημου ελληνισμού Όθωνα Ηλιόπουλου υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, όχι μόνο αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματός μας, αλλά συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας και της επιθυμίας της βάσης μας.

Αποτελεί επίσης και πράξη με «διδακτικό» χαρακτήρα, η οποία πραγματοποιήθηκε έχοντας ως γνώμονα την προτεραιότητα της «αυθεντικής» – δια του εκλεγμένου Προέδρου μας – εκπροσώπησης του κόμματος μας στο πεδίο της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης.

Εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις για το σήμερα και το αύριο μίας κοινωνίας που δοκιμάζεται από τις πράξεις μίας κοινωνικά ανάλγητης Κυβέρνησης.

Ως γνωστόν, οι έδρες του ψηφοδελτίου επικρατείας δεν είναι με σταυρό, ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την όσο δυνατόν καλύτερη εκπροσώπηση των θέσεων μας.

Ο απόδημος Ελληνισμός πρέπει να εκπροσωπείται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με αυτό το σκεπτικό άλλωστε θεσπίστηκε η δυνατότητα της ψήφου των αποδήμων.

Μετά την παραίτηση όμως του σ. Όθωνα Ηλιόπουλου δεν υπάρχει εκπροσώπηση τους στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. και επομένως αποτελεί ηθική υποχρέωση και μονόδρομο η παρουσία του Προέδρου σ. Στέφανου Κασσελάκη στο Ελληνικό κοινοβούλιο ως μοναδικού εκπροσώπου των αποδήμων Ελλήνων.

Είναι η ευκαιρία ώστε ο Πρόεδρος να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα που του αναλογούν ως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καλούμε λοιπόν όλους και όλες τους εμπλεκόμενους/ες υποψήφιους, με γνώμονα το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, να ανοίξουν το δρόμο έτσι ώστε να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τη γνήσια εκπροσώπηση στη βουλή μέσω του Προέδρου του.

Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα