Σα. Οκτ 1st, 2022
Μελανσόν και Λεπέν νίκησαν τον Μακρόν στην Βουλή

του Δημήτρη Παπαφώτη

Την πρώτη του μεγάλη πολιτική ήττα γνώρισε ο Μανουέλ Μακρόν στην Γαλλική Βουλή. Δεν κατάφερε να περάσει την ανανέωση της ισχύς του covid pass και έτσι αυτό λήγει στις 31 Ιουλίου 2022.

Η κοινοβουλευτική μάχη ήταν συγκλονιστική. Η αντιπολίτευση ενώθηκε και έδωσε στον Μακρόν να καταλάβει ότι για την τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο τα κυβερνητικά μέτρα που θα χαρακτηρίζονται σαν «αντιλαϊκά» από τους Δεξιούς της Λεπέν και τους Αριστερούς του Μελανσόν, δεν πρόκειται να ψηφιστούν.

Τόσο ο Μελανσόν όσο και η Λεπέν πρόκειται να «κονταροχτυπηθούν» για το ποιος προωθεί καλύτερα τα συμφέροντα των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών και της εργατικής τάξης.

Δηλαδή, εκείνων των Γάλλων πολιτών, που έως τώρα κανείς δεν ενδιαφερόταν πραγματικά για την τύχη τους. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του (σοσιαλιστή μάλιστα) πρώην Προέδρου Ολάντ, ο οποίος δημοσίως είχε προβεί σε ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια για τους φτωχούς πολίτες της χώρας του…

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι ο Μακρόν ήπιε το πικρό ποτήρι της ήττας με 219 ψήφους κατά έναντι μόλις 195 ψήφων υπέρ, που κατάφερε να συγκεντρώσει μαζί με όλους τους συμμάχους του.

Ο χειμώνας ζυγώνει απειλητικός. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Τα μέτρα κατά της Ρωσίας έχουν γυρίσει μπούμερανγκ και κοντεύουν να γονατίσουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Όλα προμηνύουν σημαντικές κοινωνικές αναταράξεις, οι οποίες θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια και σε πολιτικές αλλαγές στη Γαλλία. Μια χώρα που δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει όλες τις αλλαγές που έρχονται στην Ευρώπη…

Με πληροφορίες από τον διεθνή τύπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.