Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε ο Τσίπρας

Share

Πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας πριν λίγο, κατά την ομιλία του στη Βουλή. Το σκάνδαλο των υποκλοπών προκαλεί νέες πολιτικές εξελίξεις.

Πρόταση δυσπιστίας

Την απόφαση για να προχωρήσει σε αυτήν την πολιτική κίνηση την έλαβε, μετά τις καταιγιστικές αποκαλύψεις από τον έλεγχο που πραγματοποίησε η ΑΔΑΕ.

Εχθές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Χρήστο Ράμμο, ο οποίος του παρέδωσε σχετικό φάκελο.

Τώρα στη Βουλή θα συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας επί ένα τριήμερο και μετά θα ψηφίσουν οι Βουλευτές εάν επιθυμούν να πάμε άμεσα για εκλογές ή εάν στηρίζουν την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η διαδικασία

Προκειμένου να γίνει δεκτή η πρόταση εναντίον της κυβέρνησης εν συνόλω ή κατά κάποιου μέλους, θα πρέπει να έχει υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές).

Επισημαίνει ότι δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση μομφής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος έξι μηνών, από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Άμεσα η συζήτηση

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης καλωσόρισε την πρόταση δυσπιστιστίας και ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση στη Βουλή.

Έτσι, η διαδικασία θα ξεκινήσεις στις 18.00 σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

πηγή

Ομιλία Τσίπρα

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις