Ηλεκτρική ενέργεια και οικονομία στις οικιακές συσκευές

Η πλήρης πολιτική ανικανότητα της ελληνικής Κυβέρνησης να προστατέψει τα ελληνικά νοικοκυριά από τις, έως τώρα, ανεξήγητες εξωφρενικές αυξήσεις στο κόστος των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όλο κάνει εξαγγελίες και διαρροές προς τα φιλικά ΜΜΕ ότι θα λάβει σωτήρια μέτρα για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ωστόσο οι διακοπές για απλήρωτες οφειλές έχουν πάρει ρυθμό χιονοστιβάδας!

Καλό είναι για να προστατευτούμε από μόνοι μας, όσο μπορούμε, να γνωρίζουμε ποιες ηλεκτρικές συσκευές κάνουν μεγάλη κατανάλωση με την λειτουργία τους. Ποιες είναι λοιπόν, οι συσκευές καταναλώνουν πολύ ρεύμα; Στην κορυφή βρίσκεται ο φούρνος, ο θερμοσίφωνας, το μάτι της κουζίνας αλλά και το ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα.

Αναλυτικά:

τα κλιματιστικά
η κουζίνα και τα ηλεκτρικά μάτια
το ψυγείο / ο καταψύκτης
το πιστολάκι
ο αφυγραντήρας
το πλυντήριο ρούχων / το στεγνωτήριο
οι θερμάστρες / το αερόθερμο
ο θερμοσίφωνας
ο βραστήρας
οι συσκευές σε αναμονή όπως τηλεόραση, φορτιστές

Τι μπορείτε να κάνετε;

Πριν αγοράσετε μία από τις παραπάνω ηλεκτρικές συσκευές διαβάστε την κατανάλωση ρεύματος της καθεμίας. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε την άσκοπη χρήση των συσκευών που καίνε πολύ ρεύμα. Μπορείτε επίσης, να αντικαταστήστε παλιές συσκευές με καινούργιες. Αν και ακούγεται κοστοβόρο, είναι μία επένδυση που αξίζει να κάνετε καθώς βλέπετε τα οφέλη της σε βάθος χρόνου.

Τέλος, για τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που καίει περισσότερο από κάθε άλλη συσκευή, κάθε φορά που μένει για περισσότερη ώρα αναμμένος δημιουργεί φουσκωμένους λογαριασμούς. Λύστε αυτό το πρόβλημα μια και καλή με το V-timer.

Το V-timer είναι ένας ειδικά σχεδιασμένος χρονοδιακόπτης θερμοσίφωνα που τον σβήνει αυτόματα στον χρόνο που τον έχετε ρυθμίσει. Για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση το smart V-timer επιτρέπει την απομακρυσμένη διαχείριση του θερμοσίφωνα μέσω W

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *