Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Προσοχή! Ανάκληση προϊόντος από τον ΕΟΦ

Share

Ανάκληση προϊόντος από τον ΕΟΦ.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά παρτίδα από ένα φαρμακευτικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιείται για την in vivo διάγνωση λοίμωξης στην περιοχή του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου από το βακτηρίδιο Helicobacter pylori.

Έτσι, ανακάλεσε την παρτίδα UR24E23A1 (ημ/νία λήξης: 05/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος HELICOBACTER TEST INFAI (13C UREA) PD.ORA.SOL 45MG/JAR.

Αιτία είναι ότι εντοπίστηκε σφάλμα στη δήλωση κωδικού προϊόντος κατά τη διαδικασία της δήλωσης επικόλλησης της ταινίας γνησιότητας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ανάκληση προϊόντος

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Την ανάκληση της παρτίδας UR24E23A1 (ημερ.λήξης 05/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος «HELICOBACTER TEST INFAI (13C UREA) PD.ORA.SOL 45MG/JAR» λόγω σφάλματος στη δήλωση κωδικού προϊόντος κατά τη διαδικασία της δήλωσης επικόλλησης της ταινίας γνησιότητας.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας Fertithera Labs Φαρμακευτική.

Η Fertithera Labs Φαρμακευτική, ως Τοπικός Αντιπρόσωπος, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να αποσύρει την εν λόγω παρτίδα από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις