Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα Προετοιμαστείτε

Προετοιμαστείτε χωρίς πανικό και λεκτικές «υπερβολές». Σε ολόκληρη την Ελλάδα, άρα και στην Ηλεία, θα πρέπει να προετοιμαστούμε για έναν καύσωνα, ο οποίος θα διαρκέσει οκτώ ημέρες και θα εκδηλωθεί σε τρία κύματα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι προγνώστες καιρού και μας προειδοποιούν με δημόσιες ενημερώσεις.

Προετοιμαστείτε για τρία κύματα ζέστης

Στην πρώτη φάση, την Τετάρτη 19 Ιουλίου, αναμένουμε την διατήρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών κυρίως σε τμήματα της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ στα ανατολικά θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι άνεμοι, διατηρώντας την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για δασικές πυρκαγιές όπως ήδη τονίσαμε σε προηγούμενη μας ανακοίνωση.

Στην δεύτερη φάση, το χρονικό διάστημα μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής 20 – 23 Ιουλίου οπότε υπάρχει καλή προγνωσιμότητα, αναμένουμε σταδιακή αλλά σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σε πολύ πάνω από τα φυσιολογικά την εποχή επίπεδα, ξεπερνώντας τους 40-42 βαθμούς Κελσίου σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η κορύφωση της ανόδου της θερμοκρασίας αναμένεται την Κυριακή 23 Ιουλίου οπότε και η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 42-44 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι γενικά εξασθενημένοι, ωστόσο οι πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες αναμένεται να διατηρήσουν την πολύ υψηλή επικινδυνότητα για την εκδήλωση και εξάπλωση πυροεπαγωγικών (αυτοκαθοδηγούμενων – πυρκαγιές που δημιουργούν το δικό τους καιρό) δασικών πυρκαγιών.

Στην τρίτη φάση, το χρονικό διάστημα μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής 24 – 28 Ιουλίου αναμένεται εκ νέου πιθανή άνοδος της θερμοκρασίας σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Νεότερη ενημέρωση 23 Ιουλίου

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, αναμένεται νέα θερμική έξαρση από την Τετάρτη.

Συνοπτικά:

Την Κυριακή 23-7-2023 θερμική έξαρση αισθητή σε όλη τη χώρα.

Τη Δευτέρα 24-7-2023 πρόσκαιρη υποχώρηση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών.

Την Τρίτη 25-7-2023 και την Τετάρτη 26-7-2023 νέα (η τρίτη) θερμική έξαρση.

Την Πέμπτη 27-7-2023 αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Διαβάστε τα μέτρα προστασίας που είναι σε ισχύ στο ακόλουθο δημοσίευμα

Προσοχή! Έκτακτα μέτρα για τον καύσωνα Cleon

Προσοχή στην ύπαιθρο

Προσοχή στην ύπαιθρο! Δεν κάνουμε εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά. Επίσης, εάν δούμε κάποιον να επιχειρεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να ειδοποιήσουμε τις αρχές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *