Σα. Σεπ 24th, 2022
«Πράσινος αγροτουρισμός»

Από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου ξεκινάει η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα του Αγροτουρισμού, με το υποέργο να ονομάζεται «Πράσινος αγροτουρισμός».

Ο στόχος

Στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι να συνδέσει την πρωτογενή παραγωγή με τον αγροτικό τουρισμό αλλά και τη μεταποίηση.

Ειδικότερα, στόχος του υποέργου «Πράσινος αγροτουρισμός» είναι η αύξηση του βαθμού συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών τομέων και την βελτίωση της θέσης του αγροτών στην αλυσίδα αξίας.

Επίσης, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων στις αγορές μέσα από την τοποθέτησή τους σε σημεία προσέλκυσης επισκεπτών – τουριστών και την ανάπτυξη δράσεων βιωματικού τουρισμού και την ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Η χρηματοδότηση

Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 49.006.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025.

Ενδεικτικά οι επιλέξιμες δαπάνες που προβλέπονται αφορούν σε ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών, αγορά εξοπλισμού και νέων τεχνολογιών, δημιουργία αλυσίδων αξίας στην αγροδιατροφή, προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων, συμβουλευτική.

Ο ελάχιστος προϋπολογισμός κάθε πρότασης προβλέπεται στο 0,5 εκατ. ευρώ για όλες τις επιχειρήσεις και ο μέγιστος στα 12,5 εκατ. ευρώ με το ποσοστό ενισχύσεων ανάλογα με την Περιφέρεια για τις ΜΜΕ να ανέρχεται στο 50%.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι Νομικά πρόσωπα, Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις και Κοινοπραξίες.

Το papafotis.gr θα παρακολουθεί την εξέλιξη της διαδικασίας και θα σας ενημερώνει για κάθε πληροφορία που θα δημοσιεύεται σχετικά με το υποέργο «Πράσινος αγροτουρισμός».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.