Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Πως σώθηκε η πιλότος του Μιράζ που έχει γίνει «ο φόβος και ο τρόμος των Τoύρκων πιλότων»

Share

Σώθηκε επιδεικνύοντας τεράστια ψυχραιμία και χάρη στην άψογα επαγγελματική εκπαίδευση που έχει λάβει στην Πολεμική μας Αεροπορία.

Έτσι, όταν κατά τη διάρκεια της προσγείωσης το μεσημέρι της Δευτέρας, το Mirage 2000-5 παρουσίασε βλάβη στο σύστημα πέδησης, κατάφερε να εγκαταλείψει έγκαιρα το μαχητικό.

Η πιλότος χάρη στις ψύχραιμες κινήσεις και την εκπαίδευσή της, εγκατάλειψε έγκαιρα το αεροσκάφος, με την χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος ενώ στο σημείο έσπευσαν και οι οι συνάδελφοί της προκειμένου να τη βοηθήσουν.

Η πιλότος η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε δώσει συνέντευξη και μίλησε για το όνειρό της το οποίο κατάφερε να κάνει πραγματικότητα, είναι μια από τα πιο έμπειρα και πιο ικανά στελέχη. Η ίδια έχει συμμετάσχει σε πολλές αερομαχίες και ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις.

Όπως περιέγραψε ο αντιπτέραρχος ε.α, Κωνσταντίνας Ιατρίδης σε δηλώσεις του στο Live News, η 30χρονη ιπτάμενη είναι ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων:

«Κατά τη διάρκεια τη προσγείωσης πατώντας τα φρένα, φαίνεται πως κάποιο φρένο είχε κολλήσει.

Και έκανε την προβλεπόμενη διαδικασία η συγκεκριμένη πιλότος, να εγκαταλείψει. Όταν βγαίνεις εκτός διαδρόμου είναι πιθανόν πάει φωτιά το αεροσκάφος.

Η συγκεκριμένη πιλότος έκανε πολλές εικονικές καταρρίψεις και έγινε ο φόβος και ο τρόμος, όπως είπαν οι ίδιοι οι Τούρκοι.

Επίσης, συμμετείχε σε μία διεθνή άσκηση στα Αραβικά Εμιράτα και απέσπασε πολλά συγχαρητήρια και του εντυπωσίασε με τη μαχητικότητά της» δήλωσε ο αντιπτέραρχος ε.α.

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

«Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 13:46, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης, μετά την προσγείωση από εκπαιδευτική πτήση, ο ιπτάμενος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος M2000-5 στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

Ο Ιπτάμενος του αεροσκάφους μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις