Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024

Πώληση ναρκωτικών σε μαθητές! Καταθέσεις «φωτιά» στην Πάτρα

Share

Πώληση ναρκωτικών σε μαθητές που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα φαίνεται πως προκύπτει από τις καταθέσεις εμπλεκόμενων στο κύκλωμα διακίνησης σε σχολεία, μετά την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης στις 26 Απριλίου, από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ανήλικα «βαποράκια», που είχαν στρατολογηθεί υπό την άσκηση βίας και απειλών από τη «σκληρή» τετραμελή ηγετική ομάδα των τριών Πατρινών και ενός Αλβανού, φέρεται με τα όσα έχουν καταθέσει, στις ανακριτικές Αρχές, να πιστοποιούν πως προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες και μαθητές που φοιτούν στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται, ότι σε κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου, όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά και μία ζυγαριά ακριβείας, ενώ σε τοίχο υπήρχε η τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Του τελευταίους δύο μήνες, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκαν 65 αγοραπωλησίες κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων έγιναν σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους.

Εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί και η διαδικασία ταυτοποίησης μαθητών-χρηστών και σε αλλά σχολεία της Πάτρας, τα ονόματα των οποίων θα συμπεριληφθούν στη δικογραφία.

Για την υπόθεση υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Μεταξύ άλλων θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο αν οι διευθυντές, αλλά και καθηγητές είχαν γνώση για τη διακίνηση των ναρκωτικών και για όσα γίνονταν στα συγκεκριμένα σχολεία για έναν ολόκληρο χρόνο.

 

Ο 20χρονος «εγκέφαλος» του κυκλώματος κι ένα ακόμα μέλος της αρχηγικής ομάδας, περιφέρονταν στο προαύλιο ακόμα και ώρες λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις απομακρύνθηκαν μετά από παρέμβαση διευθυντή, ωστόσο για την παρουσία των «γνωστών» εξωσχολικών, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν υπήρξε καμία αναφορά στην Αστυνομία.

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις