Πα. Οκτ 7th, 2022
Από θέση αρχής, λέμε «όλα στο φως» και ζητάμε να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Το «σχέδιο επίθεσης» κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το καυτό ζήτημα των υποκλοπών, θα συζητήσει την Πέμπτη ο Νίκος Ανδρουλάκης με στελέχη του κινήματος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το …«πολεμικό συμβούλιο» θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, την παραμονή της έναρξης της «μάχης» στη Βουλή την Παρασκευή.

Εκεί θα συγκληθεί κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ζητήσει από τους βουλευτές και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου να συμβάλουν με αποφασιστικότητα στη μάχη για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι, παρά τις συνεχείς κρούσεις του, ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει τις αναγκαίες απαντήσεις κι ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει το πολύ σοβαρό θέμα.

Η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί δε, δια των στελεχών της να αναδείξει την πτυχή του μεγάλου κινδύνου που προκαλεί η τοξική αντιπαράθεση σε ζητήματα Θεσμών και Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Μάντζος αναφερόμενος ειδικότερα στα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής και της πρότασης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η έρευνα να φτάσει σε βάθος δεκαετίας, απάντησε θετικά αλλά σημείωσε ότι «δεν έχουμε καμία αντίρρηση, εφόσον όμως υπάρξουν χειροπιαστές ενδείξεις ότι και προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν υιοθετήσει αντίστοιχες πρακτικές, αυτές να εξεταστούν.

Εμείς το έχουμε κάνει σε όλες τις περιπτώσεις εξεταστικών επιτροπών. Η ΝΔ από την άλλη δεν έχει συμφωνήσει σε όλα τα αιτήματα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, όπως π.χ. για το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Όπως εξήγησε επίσης ο κ. Μάντζος «από θέση αρχής, λέμε «όλα στο φως» και ζητάμε να συνεδριάσει άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Η Επιτροπή θα έπρεπε να συγκληθεί πριν την Ολομέλεια της Παρασκευής γιατί αυτή τη στιγμή οι αρχηγοί καλούνται να τοποθετηθούν προς άγραν εντυπώσεων πάνω στις ανυπόστατες διαρροές και τα non-papers του Μαξίμου.

Η Βουλή δεν έχει ενημερωθεί θεσμικά για την υπόθεση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.