Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ποιος πρόδωσε τον “θείο Τζο”;

Share

Ποιος πρόδωσε τον “θείο Τζο”;

Το… “πουλάκι” που κελάηδησε στους εκτελεστές, ότι ο άγρια δολοφονημένος μέσα στην αυλή του εξοχικού του Γιάννης Σκαφτούρος, δεν θα είχε μαζί του σωματοφύλακες στο τριήμερο του Πάσχα, ψάχνουν οι Διωκτικές Αρχές.

Όπως γίνεται γνωστό από διαρροές πληροφοριών, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση έχουν εστιάσει την προσοχή τους στην ανακάλυψη του «Ιούδα». Του ανθρώπου δηλαδή, ο οποίος πρόδωσε τον Γιάννη Σκαφτούρο, ώστε να αιφνιδιαστεί από τους δολοφόνους του.

Θεωρούν, ότι μόλις τον εντοπίσουν, μετά θα είναι εύκολο να φτάσουν και σε εκείνο το πρόσωπο που έδωσε την εντολή εκτέλεσης.

«Ήταν προσεκτικός στις κινήσεις του. Πρόσεχε πολύ και είχε πάντα μαζί τους έμπιστους ανθρώπους του που φρόντιζαν τα νώτα του και έπαιρνε μέτρα προστασίας» αναφέρουν πηγές, σχολιάζοντας την εκτέλεση του 55χρονου της Greek Mafia, η οποία έχει προκαλέσει προβληματισμό στους κύκλους της νύχτας.

Οι ίδιοι αποδίδουν τη δολοφονία σε καλά οργανωμένο αλλά και υψηλού επιχειρησιακού ρίσκου σχέδιο, το οποίο οι δράστες προετοίμαζαν καιρό.

Αν και κατάφεραν να διαφύγουν, άφησαν πίσω τους ένα δίκυκλο που είχε κλαπεί πριν από περίπου έναν χρόνο από την περιοχή του Ασπροπύργου και ένα όχημα, τα οποία γίνονται φύλλο και φτερό στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εκτιμάται ότι ίσως οδηγήσουν στην ταυτοποίησή τους.

Στην προσπάθεια διαφυγής τους οι εκτελεστές βγήκαν εκτός δρόμου με το δίκυκλο και ακινητοποίησαν έναν διερχόμενο οδηγό, τον οποίο χτύπησαν με το κοντάκι του πολεμικού τυφεκίου στο κεφάλι και επιχείρησαν να διαφύγουν με το μεγάλου κυβισμού αγροτικό του.

Όμως, ενδεχομένως λόγω της έντασης ή και εσφαλμένου χειρισμού, σε μικρή απόσταση βγήκαν πάλι από την πορεία τους, κόλλησαν στις λάσπες και αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και να διαφύγουν πεζή.

Για τους μυημένους στις πρακτικές του οργανωμένου εγκλήματος αστυνομικούς, η απόπειρα δολοφονίας γυναίκας αντιβαίνει στους άγραφους νόμους των «νονών» της νύχτας, που δεν πείραζαν γυναίκες ή παιδιά κατά την εκτέλεση «συμβολαίου θανάτου», φροντίζοντας μάλιστα να μην υπάρχουν μάρτυρες.

Ωστόσο, δεν δίστασαν να τραυματίσουν την κόρη του Σκαφτούρου και -πολύ πιο σοβαρά- τον συμπέθερό του, που επίσης έχει απασχολήσει τις Αρχές για διάφορα αδικήματα.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις