Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημάρχου Πύργου;

Και όμως, ναι!

Σημαντική εξέλιξη στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά την διαδικασία σύναψης σύμβασης με απευθείας διαπραγμάτευση αντί της διαγωνιστικής διαδικασίας για έργα προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ εκ μέρους του Δήμου Πύργου είδε το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, μετά την αποκάλυψη εγγράφου, από το οποίο προκύπτει ότι έχει ήδη , από το έτος 2022, ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του δημάρχου Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου και των λοιπών μελών της οικονομικής επιτροπής που αποφάσισαν να ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία.

Η υπόθεση , όπως νομικοί κύκλοι μας σχολίασαν, βρίσκεται μετά την άσκηση ποινικής δίωξης στο στάδιο της κύριας Ανάκρισης και δεν θα αργήσουν οι εμπλεκόμενοι όπως ο κ. Αντωνακόπουλος να λάβουν κλίσεις για απολογία ενώπιον του κ. Ανακριτή Ηλείας.

Από το ίδιο το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε προκύπτει ότι ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης διοίκησης διαβίβασε, ήδη από 28-2-22, την γνωστοποίηση περί της άσκησης ποινικής δίωξης που του απεστάλη από την Εισαγγελία στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για την άσκηση και πειθαρχικού ελέγχου κατά των εμπλεκομένων αιρετών.

Να σημειωθεί ότι , όπως προκύπτει από το έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε, η δίωξη αφορά τις πράξεις της απιστίας σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου Πύργου σε βαθμό κακουργήματος για όλους τους εμπλεκόμενους αιρετούς αλλά όσον αφορά τον κ. Αντωνακόπουλο και επιπλέον αυτού την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας σε νόθευση εγγράφου, πράξεις που κατά ασφαλείς πληροφορίες, αφορούν την παραποίηση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου του Δήμου Πύργου προκειμένου να αποκρυβεί από τις διοικητικές και δικαστικές αρχές η άσκηση προσφυγής κατά της φερόμενης ως βλαπτικής για τα συμφέροντα του Δήμου απόφασης της οικονομικής επιτροπής εκ μέρους του κ.Καννή.

Συνεχίστε να επισκέπτεστε το papafotis.gr για να μαθαίνετε το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ηλεία…

Έγγραφο που γνωστοποιεί την ποινική δίωξη εις βάρος του δημάρχου Πύργου
Έγγραφο που γνωστοποιεί την ποινική δίωξη εις βάρος του δημάρχου Πύργου

Διαβάστε και άλλες δημοσιεύσεις μας για τον δήμο Πύργου. Πληροφορηθείτε τι ακριβώς συμβαίνει από το papafotis.gr

Διαβάστε την αλήθεια για το έργο του 1.400.000€

Καννής: Η αλήθεια για το έργο του 1.400.000€

«Χούι» αυτόφωρα & συλλήψεις στο Δήμο Πύργου;

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *