Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Πέθανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Share

Πέθανε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Σε ηλικία 80 ετών, η σπουδαία φιλάνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή της στα παιδιά, άφησε την τελευταία της πνοή, έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο της σύζυγο κ. Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη και τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική με την κατάσταση της υγείας της να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, γνωστή για το μεγάλο φιλανθρωπικό της έργο, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ερμιόνη, τόπο καταγωγής της μητέρας της Ευαγγελίας.

Ο πατέρας της Γιώργος Μπουρνάκης καταγόταν από τη Σαμπατική Αρκαδίας. Ήταν παντρεμένη με τον γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη, πρόεδρο της Motor Oil και εφοπλιστή, με τον οποίο απέκτησαν 5 παιδιά το Γιάννη, τη Χριστιάνα, το Γιώργο, το Νίκο και τη Βαρδιάννα.

Η κ. Βαρδινογιάννη, ήταν πρόεδρος και ιδρύτρια του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», το οποίο μετονομάστηκε σε «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», και του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις