Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Πέρασε η πρόταση Τσίπρα!

Share

Πέρασε η πρόταση Τσίπρα!

Χιλιάδες σύνεδροι κλήθηκαν να αποφασίσουν για τον τρόπο εκλογής προέδρου και κεντρικής επιτροπής του κόμματος.

Τελικά, η μεγάλη πλειοψηφία του συνέδρων (ποσοστό: 73,45%) ψήφισαν υπέρ της πρότασης του προέδρου. Σε σύνολο 4.681 που συμμετείχαν στη διαδικασία της ψηφοφορίας, 3.438 ψήφισαν υπέρ, οι 1.208 τάχθηκαν με την άλλη πρόταση (που είχε καταθέσει η εσωκομματική κίνηση «Ομπρέλα»), ενώ υπήρξαν 30 λευκά και 5 άκυρα.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Αλ. Τσίπρα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του κόμματος. Προβλέπει μεταξύ άλλων άμεση εκλογή από τα μέλη, του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Η εσωκομματική κίνηση «Ομπρέλα», με κείμενό της που υπογράφουν 14 στελέχη, κατέθεσε αντίθετη πρόταση από εκείνη του Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας εκλογή του προέδρου και της κεντρικής επιτροπής από το συνέδριο και όχι από τη βάση.

Την πρόταση υπογράφουν οι Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης, Θοδωρής Δρίτσας, Έφη Καλαμαρά, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου, Ανδρέας Ξανθός, Δημήτρης Παπαδημούλης, Μιχάλης Σαμπατακάκης, Ράνια Σβήγκου, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα

Εκλογές την Κυριακή 15 Μαΐου για αρχηγό και κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περιλαμβάνει η πρόταση του Αλ. Τσίπρα, όπως την παρουσίασε στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή προέδρου, η πρόταση Τσίπρα αναφέρει ότι μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη που είναι ήδη εγγεγραμμένα στα μητρώα, αλλά και όσα εγγραφούν τη μέρα της ψηφοφορίας. Σε ό,τι αφορά την εκλογή των μελών της κεντρικής επιτροπής, αυτά θα ψηφιστούν απ’ όσα μέλη εγγράφηκαν στους καταλόγους του κόμματος έως τις 21 Μαρτίου.

Την ευθύνη της διαδικασίας θα αναλάβει μια 11μελής Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), η οποία και θα οριστεί από το επερχόμενο συνέδριο.

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις