Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Πατριώτες για την Ευρώπη: Με Λατινοπούλου στις τάξεις της η νέα Ευρωομάδα στέλνει «σαφές μήνυμα κατά του συγκεντρωτισμού της ΕΕ»!

Share

Πατριώτες για την Ευρώπη.

Με 84 μέλη, οι «Πατριώτες για την Ευρώπη» είναι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα και η μεγαλύτερη πατριωτική ομάδα που υπήρξε ποτέ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η σημερινή ίδρυση της νέας πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, «Πατριώτες για την Ευρώπη», σηματοδοτεί την έναρξη μιας «νέας εποχής πατριωτικής ευρωπαϊκής πολιτικής» για τον Χάραλντ Βιλίμσκι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος των Ελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Αυτή η ομάδα θα στείλει ένα σαφές μήνυμα κατά του συγκεντρωτισμού της ΕΕ και θα ακολουθήσει μια πολιτική για τα έθνη και τους λαούς της Ευρώπης.

Ως η τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα, θα έχουμε αποφασιστική επιρροή στην ατζέντα της ευρωπαϊκής πολιτικής και θα κηρύξουμε τον πόλεμο στην αριστερή ιδεολογική τρέλα», τόνισε ο Βιλίμσκι.

Για τον ίδιο, η ίδρυση αυτής της νέας μεγάλης πατριωτικής συμμαχίας είναι μια επιτυχία που βασίζεται σε μακρές διαπραγματεύσεις στις οποίες το FPÖ έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

«Αυτό που εκτοξεύτηκε ως πύραυλος-φορέας στη Βιέννη πριν από μία εβδομάδα, έχει πλέον απογειωθεί και θα εντείνει και θα βελτιώσει την πατριωτική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι φιλελεύθερες και πατριωτικές δυνάμεις της Ευρώπης είναι τώρα ισχυρότερες και καλύτερα δικτυωμένες από ποτέ άλλοτε στην ιστορία τους. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε τις επόμενες εβδομάδες για να καλωσορίσουμε και άλλους δυνητικούς εταίρους στη συμμαχία μας», δήλωσε με αυτοπεποίθηση ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κόμματος των Ελευθεριακών.

Η ομάδα «Πατριώτες για την Ευρώπη» έχει 84 μέλη από 12 διαφορετικές χώρες και αποτελείται από τα ακόλουθα κόμματα, μεταξύ αυτών και τη «Φωνή της Λογικής» της Αφροδίτης Λατινοπούλου:

AA ΧΩΡΑ ΚΟΜΜΑ ΕΔΡΕΣ
1. Γαλλία Εθνικός Συναγερμός (RN) 30
2. Ουγγαρία Fidesz 11
3. Ιταλία Lega 8
4. Τσεχία ANO 7
5. Αυστρία Ελευθεριακό Κόμμα (FPÖ) 6
6. Ολλανδία Κόμμα για την Ελευθερία (PVV) 6
7. Ισπανία VOX 6
8. Βέλγιο (Φλάνδρα) Vlamms Belang 3
9. Τσεχία Όρκος & Αυτοκινητιστές 2
10. Πορτογαλία Chega! 2
11. Δανία Λαϊκό Κόμμα 1
12. Ελλάς Φωνή της Λογικής 1
13. Λετονία Πρώτα η Λετονία 1
Σύνολο: 84

 

Ο Ζορντάν Μπαρντελά (Εθνικός Συναγερμός, Γαλλία) εξελέγη Πρόεδρος της Ομάδας και η Κίνγκα Γκαλ (Fidesz, Ουγγαρία) εξελέγη Πρώτη Αντιπρόεδρος. Οι άλλοι Αντιπρόεδροι είναι οι Πάολο Μπορκία (Lega, Ιταλία), Κλάρα Ντοστάλοβα (ANO, Τσεχική Δημοκρατία), Σεμπάστιαν Στέτελερ (PVV, Ολλανδία), Αντόνια Τάνγκερ Κορέια (Chega, Πορτογαλία), Χέρμαν Τερτς (VOX, Ισπανία) και Χάραλντ Βιλίμσκι (FPÖ, Αυστρία). Ο Άντερς Βιστίζεν (Λαϊκό Κόμμα της Δανίας, Δανία) εξελέγη επικεφαλής και ο Γκέρολφ Άνεμανς (Vlaams Belang) εξελέγη ταμίας.

Ο Βιλίμσκι τόνισε ότι αυτή η νέα ομάδα αποτελεί μια αχτίδα ελπίδας για εκατομμύρια πολίτες στα ευρωπαϊκά έθνη που λαχταρούν για ειρήνη, ελευθερία και ευημερία και πάλι στην Ευρώπη.

«Ως πατριωτικές δυνάμεις, θα συνεργαστούμε για να εκπληρώσουμε αυτή την υπόσχεση», δήλωσε ο Χάραλντ Βιλίμσκι, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του FPÖ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μένει πλέον να δούμε τι θα κάνουν και τα υπόλοιπα κόμματα με ανάλογες πολιτικές θέσεις, τα οποία είτε δεν έχουν ενταχθεί ακόμη κάπου, καθώς και εκείνα που βρίσκονται στην έτερη δεξιά ευρωομάδα, το ECR, το οποίο δείχνει να αποδυναμώνεται, ειδικά μετά την ένταξη των Ισπανών του VOX στους «Πατριώτες για την Ευρώπη».

Αυτά και πολλά άλλα θα συζητηθούν απόψε στην εκπομπή #ΤΡΙΒΑΤΟΝ, στο διαδικτυακό κανάλι Right2TheBone.

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις