Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Πατρινό καρναβάλι 2024: Στο «κόκκινο» οι κρατήσεις – «Εξωφρενικές» οι τιμές, πόσο κοστίζει ένα διαμέρισμα το τριήμερο

Share

Πατρινό καρναβάλι 2024 και οι κρατήσεις στο «κόκκινο»!

Στο «κόκκινο» οι κρατήσεις στις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αλλά και στα υπόλοιπα καταλύματα, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια της Πάτρας για το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Τα μηνύματα για την επισκεψιμότητα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα – αν και αφορούν μόνο το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς – είναι πολύ αισιόδοξα, παρά το γεγονός ότι οι τιμές σε αρκετές περιπτώσεις είναι «τσιμπημένες».

Οι περισσότεροι επισκέπτες ψάχνουν να βρουν κατάλυμα στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα αυτά να είναι και τα πιο ακριβά.

Πατρινό καρναβάλι 2024: Στο «κόκκινο» οι κρατήσεις για το τελευταίο τριήμερο - «Εξωφρενικές» οι τιμές στα Airbnb, πόσο κοστίζει ένα διαμέρισμα το τριήμερο

Στην πλατφόρμα Airbnb για κατοικία με ένα υπνοδωμάτιο για δύο διανυκτερεύσεις, δηλαδή άφιξη Παρασκευή 15 Μαρτίου και αναχώρηση Δευτέρα 18 Μαρτίου, το κόστος διαμονής για δύο άτομα κυμαίνεται από 720 ευρώ έως και… 2200 ευρώ για σπίτια σε σπίτια που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και σε μια περίμετρο που περικλείεται από τις οδούς Γούναρη, Αγίου Ανδρέου, Αλεξάνδρου Υψηλάντου και Ζαΐμη.

Ελάχιστα ωστόσο είναι γενικότερα τα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή διαμερίσματα στο κέντρο  της Πάτρας, με  την πληρότητα στα καταλύματα Airbnb στο κέντρο να αγγίζει το 95%.

Δυσεύρετα είναι αντίστοιχα και τα μικρά καταλύματα στο Boooking, όπου εκεί οι επιλογές πλέον είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, με τα περισσότερα διαθέσιμα διαμερίσματα να βρίσκονται εκτός κέντρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αντίστοιχη έρευνα που έκανε το pelop.gr βρέθηκε μόνο ένα διαθέσιμο διαμέρισμα 28τμ, ενός δωματίου, στο κέντρο της πόλης, η τιμή του οποίου έφτανε τα 880 ευρώ για τα δύο άτομα τις δύο διανυκτερεύσεις.

Όχι ότι η εικόνα στην περίμετρο της πόλης, ήταν καλύτερη, με το pelop.gr να εντοπίζει ένα μόνο αντίστοιχο διαμέρισμα στους Αμπελοκήπους, στην είσοδο της πόλης από Αθήνα, στα 580 ευρώ τις δύο διανυκτερεύσεις για τα δύο άτομα.  

Στο 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Παρόμοια είναι η εικόνα και στα ξενοδοχεία και με τις προκρατήσεις να ξεπερνούν το 80%.

«Όπως όλα δείχνουν, τα ξενοδοχεία της Πάτρας θα γεμίσουν το τριήμερο του Καρναβαλιού» δήλωσε στο pelop.gr o Ηλίας Μετζελόπουλος, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Αχαΐας, επισημαίνοντας ότι οι τιμές κυμαίνονται στα ίδια περίπου επίπεδα με τις προηγούμενες χρονιές δηλαδή στα 120-150 ευρώ/διανυκτέρευση το δίκλινο δωμάτιο.

Κινητικότητα καταγράφεται και στα ξενοδοχεία εκτός Κέντρου, με πολλούς επισκέπτες να επιλέγουν περιφερειακά ξενοδοχεία, από τα  Καμίνια μέχρι και τα Σελιανίτικα, όπου και οι τιμές είναι ελαφρώς πιο μειωμένες.

Η τοπική οικονομία, όπως δείχνουν τα στοιχεία, αναμένεται να τονωθεί, ωστόσο οι παράγοντες τις αγοράς εκφράζουν για άλλη μια φορά το παράπονο πως όλη η κινητικότητα επικεντρώνεται στο τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

«Το πρόβλημα είναι διαχρονικό, το έχουμε επανειλημμένως επισημάνει πως πρέπει να προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις και δρώμενα εκτός του τελευταίου Σαββατοκύριακου, που θα προσελκύσουν επισκέπτες και άλλες περιόδους, τονώνοντας την τοπική οικονομία» δήλωσε o κ. Μετζελόπουλος.

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις