Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Πάτρα: Πωλήθηκε η «κλινική Σολωμού»

Share

Πωλήθηκε η «κλινική Σολωμού».

Μια «ιστορική επιγραφή» της Πάτρας πέρασε ήδη σε αθηναϊκά επιχειρηματικά χέρια…

Είναι γνωστό αφενός ότι η περίφημη «κλινική Σολωμού», επί της οδού Ερμού, στεγάζει τα τελευταία χρόνια το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Πλέον, από την ενοικίαση το πενταόροφο κτίριο περιήλθε στην ιδιοκτησία της γνωστής ιδιωτικής δομής, έναντι τιμήματος που δεν ανακοινώθηκε επισήμως, αλλά η αγορά υπολογίζεται ότι ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

Το εμβληματικό ακίνητο από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 ανήκε στον Γιαν. Παπαδημητρίου, που διατηρούσε το δικό του ακτινολογικό εργαστήριο στο ισόγειο.

Στους ορόφους του λειτουργούσε η ορθοπεδική κλινική του αείμνηστου πρώην υπουργού και διοικητή του ΙΚΑ Γρηγόρη Σολωμού, καθώς και τράπεζα αίματος του ίδιου, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Το 2011 ο Γρηγόρης Σολωμός πούλησε την άδεια της εμβληματικής κλινικής στο Ολύμπιο Θεραπευτήριο και η χρήση της διήρκησε μέχρι το 2014.

Δεν κατέστη δυνατή η συνέχιση χρήσης της άδειας, διότι προέκυψαν ανυπέρβλητα εμπόδια κι έτσι το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε.

Εν τέλει, τα παιδιά του Γιαν. Παπαδημητρίου ως κληρονόμοι του, ενοικίασαν το ακίνητο στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, που στη συνέχεια προχώρησε στην αγορά του και αποτελεί έναν ισχυρό πυλώνα της εκπαιδευτικής δράσης του στην Πάτρα.

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις