Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Ποιος λέει: «Όχι» σε εμβολιασμό στα φαρμακεία

Share

«Όχι» σε εμβολιασμό στα φαρμακεία επειδή τίθεται θέμα ασφάλειας ασθενών!

Την πλήρη αντίθεση της ιατρικής κοινότητας στον εμβολιασμό των πολιτών κατά του κορονοϊού στα φαρμακεία εξέφρασαν χθες στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη τα μέλη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Αννα Μαστοράκου «οι λόγοι της αντίθεσής μας άπτονται της επιστήμης, της ασφάλειας των ασθενών και της αντίστοιχης ευθύνης απέναντι στην πλημμελή αντιμετώπιση τυχόν άμεσων επιπλοκών».

Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε την αιτιολόγηση των εκπροσώπων των γιατρών και απάντησε ότι το θέμα είναι υπό συζήτηση και επομένως δεν έχει καταλήξει σε τελική απόφαση.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης, οι εκπρόσωποι των γιατρών συζήτησαν με τον υπουργό κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και άπτονται της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η πλήρης εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Η αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τις κλινικο-εργαστηριακές εξετάσεις.

Η εφαρμογή πρωτογενούς και δευτερογενούς clawback ώστε οι επιβαρύνσεις να εξορθολογιστούν να γίνεται κατά περίπτωση και εργαστήριο.Και, τέλος, η αποζημίωση των γιατρών για αιμοληψίες και για τη διάγνωση στις απεικονιστικές εξετάσεις.

Παράλληλα, η κ. Μαστοράκου και με την ιδιότητα της αντιπεριφερειάρχου Υγείας, είχε την ευκαιρία συνεννόησης με τον υπουργό Υγείας για τον καθορισμό άμεσου ραντεβού προκειμένου να τεθούν τα θέματα της περιοχής μας.

«Η συζήτηση των ανοιχτών υγειονομικών ζητημάτων της περιοχής μας θα γίνει σε επικείμενη εδική συνάντηση με τον υπουργό.

Είναι πολλά τα θέματα που αφορούν στα νοσοκομεία μας, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καθώς και μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τη δημόσια υγεία» μας είπε η κ. Μαστοράκου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Οπως έγραψε χες η «Π» και ανακοινώθηκε επισήμως και από την Περιφέρεια με αφορμή την αυξημένη επίπτωση και έξαρση των μεταδοτικών λοιμώξεων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, η κ. Μαστοράκου συγκαλεί τη Δευτέρα ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Οδηγίες και μέτρα αντιμετώπισης μεταδοτικών λοιμώξεων στην σχολική κοινότητα».

Με γνώμονα την προστασία και προαγωγή της υγείας του γενικού πληθυσμού, πρόκειται να συζητηθούν θέματα που σχετίζονται με τρόπους αντιμετώπισης και πρακτικές διαχείρισης μεταδοτικών λοιμώξεων (λοιμώξεις του αναπνευστικού, μηνιγγίτιδες και γαστρεντερίτιδες κ.ά.) σε επίπεδο σχολικής κοινότητας.

Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου ώρα 12 το μεσημέρι, έχουν κληθεί, μεταξύ άλλων, οι διευθυντές Εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των Δήμων, καθώς επίσης αντιπροσωπείες των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων.

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις