Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Πάτρα – ΕΛΑΣ: Δεκτή η πρόταση για σεκιουριτάδες στο Καρναβάλι

Share

Δεκτή η πρόταση για σεκιουριτάδες στο Καρναβάλι!

Πλήρης η επιβεβαίωση της «Πελοποννήσου» για τη χθεσινή σύσκεψη στην έδρα της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, στα Παλαιά Σφαγεία, περί της εύρυθμης λειτουργία της Πάτρας και τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να ληφθούν, καθώς οδεύουμε προς κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησαν βοήθεια και άμεση δράση, για να μην παρατηρηθούν κενά στην αστυνόμευση.

Υποστήριξαν ότι έχει απομειωθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας και συνεπώς για την τήρηση της τάξης απαιτείται η σύμπραξη με δυνάμεις της ιδιωτικής ασφαλείας, κοινώς με… σεκιουριτάδες, διότι φαίνεται να έχει εκτιμηθεί στα ανώτερα κλιμάκια της τοπικής ΕΛΑΣ ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες ενίσχυσης από όμορους νομούς.

Ωστόσο, έγκαιρα θα πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες επικαλύψεις για επαρκή αστυνόμευση, καθώς η ΕΛΑΣ έχει γνώση της προδιάθεσης εκδρομέων και επισκεπτών, δηλαδή πως φέτος η Πάτρα θα «βουλιάξει» το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς.

Στη σύσκεψη, εκπρόσωποι της Αστυνομίας υποδέχθηκαν, κατά συνέπεια, με ανακούφιση τη στάση του δημάρχου Κ. Πελετίδη κι άλλων φορέων ότι πρέπει να υπάρχει ιδιωτική συνδρομή στην αστυνόμευση.

Σε άλλη σύσκεψη, την ερχόμενη εβδομάδα, θα εξειδικευτούν τα αστυνομικά μέτρα και θα αποφασισθούν οι τομείς δράσης που θα αναλάβουν οι σεκιουριτάδες.

Πάντως, σημαντική παράμετρος που απασχολεί την τοπική ΕΛΑΣ είναι η ποιότητα των επισκεπτών, διότι από αυτήν εξαρτώνται οι… διαθέσεις τους.

Ο προβληματισμός είναι διάχυτος, διότι πέρυσι ανάμεσα σε ταξιδιώτες είχαν παρεισφρήσει πολλοί παραβατικοί και γενικώς άτομα που έρχονται για να εκμεταλλευθούν τον συνωστισμό, προχωρώντας σε κλοπές, διαρρήξεις και βιαιότητες!

Πηγή: ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις