Ανδρέας Σπυρόπουλος για τη διερεύνηση του σκανδάλου των παρακολουθήσεων

«Κεραυνούς» εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος!

Τι είπε σε ραδιόφωνο

Ο κ. Σπυρόπουλος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό είπε:

– «Δέκα και πλέον ημέρες ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας προσπαθούσε να μας βγάλει τρελούς και ότι οι καταγγελίες του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη δεν ήταν σημαντικό ζήτημα για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς του τόπου.

Οι σημερινές παραιτήσεις, του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού αλλά και του επικεφαλής της ΕΥΠ αποδεικνύουν ότι οι καταγγελίες μας ήταν πραγματικές και πολύ σημαντικές.

Και αγγίζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί ο ελληνικός λαός ότι δεν μπορούμε να ξαναγυρίσουμε στο σκοτάδι, στην αδιαφάνεια, σε παρακολουθήσεις, σε ένα σκηνικό το οποίο θυμίζει άλλες εποχές».

«Να συνεχίσει η έρευνα»

«Περιμένουμε, άμεσα, να συνεχίσει η Δικαιοσύνη την έρευνά της και να φτάσουμε μέχρι το τέλος» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Έπειτα, ο κ. Σπυρόπουλος σημείωσε ότι: «Ο ελληνικός λαός ψήφισε στις τελευταίες εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας και όλη αυτή η πρακτική αδιαφάνειας και παρεμβάσεων στους θεσμούς και τη Δικαιοσύνη.

Για να μην έρθει, όμως, μια άλλη κυβέρνηση η οποία θα κάνει χειρότερες παρεμβάσεις και όλα αυτά τα οποία βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Υπάρχει τεράστιο σκάνδαλο. Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να βγει και να απολογηθεί».

«Να πέσει φως παντού»

«Εμείς είπαμε να πέσει φως παντού» τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος. Επίσης, συμπλήρωσε: «Η συγκεκριμένη κυβέρνηση με τις συγκεκριμένες καταγγελίες, με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί και με τις προσπάθειες που έγιναν, στην ουσία να μην υπάρχει Δημοκρατία και Ελευθερία σε αυτό τον τόπο, γιατί εκεί οδηγούν όλα αυτά, δεν μπορεί να συνεχίσει.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής δεν θα αφήσει τίποτα στο σκοτάδι. Θα κάνουμε τεράστια προσπάθεια να φτάσουμε στο τέλος αυτού του δρόμου. Και όλα να έρθουν στο φως για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι προσπάθησαν να στήσουν όλη αυτή την κατάσταση».

Στο papafotis.gr εκτιμούμε ότι, η σημερινή εξέλιξη με τις παραιτήσεις των δύο υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών θα οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις έτσι και αλλιώς. Τα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι υποχρεωμένα να σηκώσουν υψηλά τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης απαιτώντας την πλήρη έρευνα της υπόθεσης, διατηρώντας μέσα στο κάδρο τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Εάν δεν το κάνουν αυτό, τότε η κοινή γνώμη θα εκτιμήσει ότι τα δύο κόμματα φοβούνται τη διεξαγωγή εκλογών. Δηλαδή, ότι δεν θέλουν να φτάσουν τα πράγματα σε εκείνο το σημείο που ο Πρωθυπουργός δεν θα μπορεί πλέον να αντέξει πολιτικά την πίεση από το κλίμα που θα έχει δημιουργηθεί και θα υποχρεωθεί να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Έναν λόγο περισσότερο για σκληρότερη αντιπολιτευτική στάση έχει το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, αφού ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης είναι το ένα από τα δύο θύματα των παρακολουθήσεων. Φαντάζεστε τι θα συμβεί εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμφανιστεί στην κοινή γνώμη να είναι πιο σκληρός και απαιτητικός στη διερεύνηση του σκανδάλου από το ΠΑΣΟΚ;

Ίσως τελικά οι εκλογές να είναι πολύ κοντά από ότι φαντάζονταν κάποιοι πολιτικοί σήμερα το πρωί, πριν σκάσει η «βόμβα» των παραιτήσεων.

Ίσως, άλλη μια αντι-ρωσική ευρωπαϊκή κυβέρνηση να ανατραπεί… Σύμπτωση;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *