Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2024

Διαστρεβλώνοντας βιολογικές αλήθειες! Παρίσι 2024 και τρανς παράνοια

Share

Διαστρεβλώνοντας βιολογικές αλήθειες…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι έφεραν περισσότερο από ποτέ στη δημοσιότητα τη συζήτηση για τη λεγόμενη ταυτότητα φύλου στους αθλητικούς αγώνες.

Ως αποτέλεσμα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης διεξάγουν επί του παρόντος μια σκληρή μάχη για το δικαίωμα ερμηνείας αυτού του ευαίσθητου θέματος.

Ποιος είναι άνδρας;

Ποιος είναι γυναίκα;

Ποιος είναι τρανς;

Ποιος είναι διαφορετικός;

Ποιος είναι intersex;

Όλα αυτά τα ερωτήματα συζητούνται επί του παρόντος σε πολυμεσική βάση – πιστά στο σύνθημα: Γιατί να το κάνουμε απλό όταν μπορεί να είναι περίπλοκο;

    • Γράφει ο Μπόρις Κάιζερ

Η περιπλοκή της συζήτησης σχετικά με το αν οι αθλητές με βιολογικά αρσενικά σεξουαλικά χαρακτηριστικά θα πρέπει να αγωνίζονται εναντίον βιολογικών γυναικών είναι ιδιαίτερα βολική για τους υποστηρικτές της ιδεολογίας του φύλου, οι οποίοι έχουν πάρει αμυντικήσ τάση από τις βάναυσα πραγματικές εικόνες από τη Γαλλία.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας (ÖRR) στη Γερμανία εμπλέκεται επίσης σε μεγάλο βαθμό όταν πρόκειται να εξηγήσει αυτό που κανένας φυσιολογικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν μπορεί πραγματικά να καταλάβει.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «COSMO», ένα κοινό ραδιοφωνικό πρόγραμμα του κρατικού Westdeutscher Rundfunk (Δυτικογερμανικός Ραδιοφωνικός Σταθμός), των τοπικών παραρτημάτων Radio Bremen και Rundfunk Berlin-Brandenburg, θέτει το ερώτημα της δικαιοσύνης στο προφίλ του στο Instagram.

«Πιστεύετε ότι οι ισχύοντες κανονισμοί είναι δίκαιοι;» ρωτά την κοινότητα.

Όποιος απαντήσει με μια αυθόρμητη κραυγή κοινής λογικής:

«Φυσικά και όχι!», πιθανότατα έχει παρερμηνεύσει την πρόθεση των συντακτών του «διεθνούς και διαπολιτισμικού» προγράμματος να θέσουν το ερώτημα.

Παράξενες προτεραιότητες και κριτική από τα αριστερά

Όπως προκύπτει από την περαιτέρω ανάγνωση του κειμένου, οι συντάκτες του COSMO δεν ενδιαφέρονται για το αν η συμμετοχή μυωδών X-WoMens θέτει σε κίνδυνο τις ίσες ευκαιρίες των πραγματικών βιολογικά γυναικών στους αθλητικούς αγώνες.

Αντίθετα, οι δημοσιογράφοι του ÖRR προβληματίζονται για το αν η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) συμμορφώνεται πραγματικά πλήρως με τις δικές της οδηγίες κατά των διακρίσεων.

«Παρόλο που οι κατευθυντήριες γραμμές της ΔΟΕ αναφέρουν ότι κανείς δεν πρέπει να αποκλείεται με βάση την ταυτότητα φύλου, οι κανόνες των περισσότερων αθλητικών ομοσπονδιών καθιστούν σχεδόν αδύνατη τη συμμετοχή των τρανς γυναικών σε αγώνες και συνεπώς την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες», γράφουν οι ιθύνοντες του «Global Sounds Radio» στην ανάρτησή τους «Ποιο είναι το πρόβλημα» στο Instagram και συνεχίζουν:

«Η Φιλιππινέζα πυγμάχος Χέργκι Μπεϊσιαντάν ήταν η μόνη τρανς αθλήτρια που έφτασε φέτος στο Παρίσι.

Καθώς δεν έχει υποβληθεί ακόμη σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, του επιτρέπεται να αγωνιστεί στην κατηγορία των γυναικών».

Μια ειδική περίπτωση βοηθάει τους Woke

Όποιος τώρα σκέφτεται:

«Ε; Και τι γίνεται με την Αλγερινή Ιμάν Κελίφ;», δεν έχει ακόμα καταλάβει την αρχή πίσω από τη δημοσιογραφία του woke attitude.

Σύμφωνα με τον ορισμό των ιδεολόγων του φύλου, το μωρό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων της Αλγερίας δεν είναι «τρανς» αλλά «ίντερσεξ», δηλαδή ένα άτομο του οποίου τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά δεν μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σαφώς ως γυναικεία ή ανδρικά.

Το γεγονός ότι η Khelif φέρεται να καταγράφηκε ως γυναίκα κατά τη γέννησή της και επίσης μεγάλωσε ως κορίτσι, δεν έχει υποβληθεί σε «επαναπροσδιορισμό φύλου», ορμονοθεραπεία ή κάτι παρόμοιο, αλλά ένα τεστ χρωμοσωμάτων στο Νέο Δελχί το 2023 φέρεται να εντόπισε το αρσενικό «XY» σε αυτήν, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από το τότε παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας γυναικών, καθώς και το γεγονός ότι η Khelif σιωπά σε μεγάλο βαθμό δημοσίως για τη δική της «ταυτότητα φύλου», κάνει το θέμα όσο περίπλοκο χρειάζεται για την επιχειρηματολογία των Woke.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας επιλέγει ένα έξυπνο παράδειγμα

Το γεγονός ότι η συντακτική ομάδα του «COSMO» επέλεξε την Χέργκι Μπεϊσιαντάν για να παρουσιάσει την άποψή της για τα πράγματα είναι έξυπνο από προπαγανδιστική άποψη και για έναν άλλο λόγο. Άλλωστε, η Φιλιππινέζα είναι μάλλον στην πραγματικότητα μια βιολογική γυναίκα που επιτρέπεται, ή μάλλον υποχρεούται, να αγωνίζεται στη γυναικεία κατηγορία, παρόλο που αισθάνεται άντρας και επομένως, σύμφωνα με τον αυτοπροσδιορισμό της, θα έπρεπε στην πραγματικότητα να πυγμαχεί ενάντια σε «άλλους άντρες».

Είναι πολύ πιο εύκολο να πουλήσει κανείς κάτι τέτοιο στο κοινό ως «ηρωικό» από το να πουλήσει μια δύναμη με χρωμόσωμα ΧΥ, που για πολλούς ανθρώπους φαίνεται ήδη αρκετά αρρενωπή εξωτερικά, η οποία συντρίβει μια σωματικά σαφώς κατώτερη γυναίκα προκειμένου να καπαρώσει μια ολυμπιακή νίκη στην πυγμαχία γυναικών.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Τρανς της Γερμανίας λέει τα δικά της χωρίς να διαψεύδεται

Για να διασφαλιστεί ότι ο καθένας μπορεί να απαντήσει μόνος του στο αρχικό ερώτημα του άρθρου του  «COSMO», η δημόσια ραδιοφωνική εκπομπή αφήνει τη Μαρί Γκίντερ από την Ομοσπονδιακή Ένωση Τρανς να πει τη γνώμη της στο τέλος του κειμένου.

Πιθανώς απλά δεν έμεινε χώρος για μια εμπεριστατωμένη αντίθετη γνώμη.

Η αποστολή της πολιτικής ισορροπίας φτάνει μερικές φορές στα όριά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Γκίντερ περιγράφει τον αποκλεισμό των «τρανς αθλητών» ως «πολιτική απόφαση χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο», για να γίνει στη συνέχεια όσο πιο αντιεπιστημονική γίνεται και να χαρακτηρίσει το αίτημα να μην περάσει η ανδρική εφηβεία, στην οποία εκφράζεται η σωματική υπεροχή των ανδρών έναντι των γυναικών, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον γυναικείο αθλητισμό «ανούσιο», επειδή η «θεραπεία των τρανς ατόμων» είναι δυνατή μόνο μετά την εφηβεία σύμφωνα με τις διεθνείς ιατρικές συστάσεις και «θα πρέπει ούτως ή άλλως να γίνεται πάντα ατομικά σχεδιασμένη και συντονισμένη θεραπεία».

Το «Cosmo» φλυαρεί χωρίς να μπαίνει στην ουσία

Το τι υποτίθεται ότι αλλάζει με αυτό το γεγονός ότι οι δυνητικοί ανταγωνιστές που έχουν ήδη περάσει την ανδρική εφηβεία -και οι οποίοι έχουν επομένως ήδη ολοκληρώσει τη βιολογική διαδικασία που τους καθιστά σωματικά ανώτερους από τις βιολογικές γυναίκες, πράγμα που είναι το μόνο που θα έπρεπε να ενδιαφέρει τους αθλητικούς οργανισμούς όσον αφορά τη διατήρηση δίκαιων συνθηκών ανταγωνισμού και την προστασία της υγείας των αθλητριών τους- δεν εξηγείται στους χρήστες του Instagram.

Γι’ αυτό και πιθανότατα ούτε το ίδιο το κοσμοπολίτικο κοινό τους δεν το κατάλαβε, όπως δείχνουν τα εκατοντάδες αρνητικά σχόλια σε μεγάλο βαθμό στην ανάρτηση του «Cosmo». Ακόμα και στο έτος 2024, δεν μπορείτε ακόμα να πετάτε στον κόσμο ανενόχλητοι οποιεσδήποτε woke ανοησίες.

Junge Freiheit

Πηγή: NewsFireGR

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες ειδήσεις